1 1/4

Okrugli ili jabuka

Kako mršati prema obliku svog tijela?
Kako mršati prema obliku svog tijela?

Karakteristike: Gornji dio tijela nešto je naglašeniji, a poprsje i struk veći od kukova (izražajniji stomak).

Prehrana: Osobe koje imaju nešto veći stomak izlučuju više inzulina, imaju sporiji metabolizam pa se masnoća nakuplja, posebno na abdomenu i trbuhu te trebaju izbjegavati ugljikohidrate i šećere, a jesti više proteina i vlakana. Unos svih životinjskih masnoća treba svesti na minimum. Za doručak jedite cjelovite žitarice s voćem, posebno citrusima, jabukama i medom. Tijekom dana birajte obroke od ribe, soje, orašastih plodova. Pijte mineralnu ili negaziranu vodu, voćne ili biljne čajeve, bez šećera ili umjetnih sladila, eventualno s malo meda po želji!

Program mršanja: Posebnu pažnju posvetite vježbama za mišiće abdomena, barem dva do tri puta sedmično. Modificirani i standardni sklekovi, te razne vrste vježbi za donje i donje trbušne mišiće (trčanje, rolanje, biciklizam) pomoći će da se riješite viška oko stomaka. Preporučuje se i detoksikacija, te dodaci prehrani za bolju probavu i topljenje masnoća.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak