Uz nju je postao najbolji: Anna za Lewandowskog izmislila novu dijetu, a spava po posebnim uputama

Žena koja zna šta radi

Poljski nogometaš Robert Lewandowski trenutno je jedan od najboljih napadača na svijetu.

Uz nju je postao najbolji: Anna za Lewandowskog izmislila novu dijetu, a spava po posebnim uputama

Lewandowski dugi niz godina pruža sjajne partije u dresu minhenskog Bayerna i ove godine je bliže nego ikada da osvoji Zlatnu loptu, koja se dodjeljuje najboljem nogometašu na svijetu. I prošle godine je po mnogima zaslužio tu nagradu.

Poljak ostvaruje razne rekorde iz sedmice u sedmicu i mnogi se pitaju kako je tako fizički spreman, da skoro nije imao nijednu povredu. Dio odgovora leži u sjajnom medicinskom timu Bayerna, ali velike zasluge ipak idu njegovoj supruzi Anni Lewandowski.

Ona je bivša poljska prvakinja u karateu i poznata fitness instruktorica. Anni pripadaju velike zasluge za Robertove uspjehe. Ona čuva njihove dvije kćerke, obavlja mnoge poslove, a stigne da podučava 10.000 ljudi o zdravom načinu života i održavanju linije. Uostalom, brine se i da njen suprug ima savršen program kako bi ostao u dobroj formi.

Jedna od glavnih stvari koje je Anna "izmislila" za Lewandowskog je "dijeta unazad". Naime, njih dvoje za obrok najprije pojedu nešto slatko, neki kolačin naprimjer, ali samo onaj od čistog kakaa. Slijedi riža s mesom ili ribom odabranih proizvođača, a obrok zaokružuje neko predjelo - salata ili juha. Dakle, predjelo u ovom slučaju dolazi na kraju, a slatko na početku.

Vrste hrane koje nisu dopuštene u ovoj dijeti uključuju bilo koju vrstu pržene ili brze hrane, kravlje mlijeko ili laktozu i pšenično brašno. To znači da u njihovim sedmične planovima prehrane ima puno špageta od povrća, prosa i zobene kaše.

Anna ima razne moetode za Roberta, čak i kada je u pitanju spavanje koje i njemu i njoj pomaže da dobiju odmor koji im je neophodan između rasporeda.

U njihovim spavaćim sobama nije dopušteno postavljanje plavog svjetla ili TV ekrana, dok su u njihovim prostorima za odmor smješteni posebni mirisi, koji nisu topliji od 21 Celzijev stepen. Par također ima poseban madrac koji im pomaže da lakše utonu u san.

Sve to pomaže poljskom reprezentativcu da bude najbolji dugi niz godina. Osim što je on u nogometu jedan od najboljih, Anna je u Poljskoj broj jedan u fitnessu i svi s nestrpljenjem čekaju njen novi video kako bi naučili nešto novo. Piše i knjigu o zdravim ishranama i dijetama, a svojim metodama pomogla je hiljadama osoba širom zemlje da skinu salo i oblikuju svoje tijelo. 

Komentari (1)

Genijalna obitelj i genijalni spotasi .Želim ovom prilikom uputiti obitelji sve cestitke i puno zdravlja na njihovu putu .I onima koji ignoriraju njihove uspjehe porucujem ,: Budite tolerantniji prema Njima i gospodinu Robertu koji je prepoznat kao genije u njegovom poslu ,nemozete ga toliko ponizavati .Svako dobro obitelji u daljnjem zivotu .

Abid Dedic
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak