4 loše navike koje uništavaju kosu - Body.ba

Savjeti

4 loše navike koje uništavaju kosu

Piše: Ajla Softić

Ponedeljak, 03.06.2013.

4 loše navike koje uništavaju kosu

Sjajna i zdrava kosa je san svakoga. Iako se raznim preparatima maksimalno trudimo da očuvamo kosu, ponekad je nesvjesno uništavamo svakodnevnim navikama.

Pranje kose svaki dan
Stručnjaci ističu da je kosa najljepša onda, kada prirodne masti iz korijena daju sjaj cijeloj kosi. Kosu perite svaki drugi ili treći dan. Ako se propudite masne kose, naprskajte je vodom i osušite fenom. To će vam pomoći da pregurate taj dan.

Vezivanje kose konstantno na istom mjestu
Vezivanjem kose u konjski rep, konstantno na istom mjestu uništavate puno kose. Ako imate naviku često da vežete kosu, onda radite to na način da mjenjate često mjesto vezivanja i postavljanja repa.

Zanemarivanje tjemena glave
Da bi vaša kosa izrasla u zdravu i sjajnu, vaše tjeme zaslužuje potrebnu njegu. Masiranjem tjemena vrhovima prstiju, stimulirate protok krvi, a sa prepapratima za njegu tjemena jačate korijen kose.

Korišćenje pogrešne četke za kosu
Osim što će je oštetiti, pogrešna četka može vam i zamrsiti kosu. Pravilo glavi, da koliko je kosa duža, toliko četka treba biti veća. Za naglašenje volumena kose koristite rotirajuću četku, a za izravnjavanje koristite češalj.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Savjeti šampiona koji će vas dovesti do zvijezda

Kada najjači savjetuju

Savjeti šampiona koji će vas dovesti do zvijezda

U svijetu bodybuildinga IFBB PRO takmičari su glavni momci, a oni koji zakorače na najveću binu i takmiče se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Balerine otkrile trikove svog vitkog izgleda

Nije teško primijeniti

Balerine otkrile trikove svog vitkog izgleda

Svijet baleta zasniva se na mnoštvu standarda i striktnih pravila. Postoji čak i specijalna formula kojom se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>5 recepata za zdrave tortilje

Zdravi zamotuljci

5 recepata za zdrave tortilje

Tortilje su jedan od najtraženijih i mnogima najdražih zdravih obroka. Ideja za njihovu pripremu je doslovno...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)