Simona Halep najvažnija je teniserka u povijesti Rumunije.
Jelo kojeg se Simona Halep ne može odreći: "Od njega mi je bolje"
Bivša najbolja svjetska teniserka je u karijeri osvojila 23 WTA turnira, uključujući dva Grand Slama, Roland Garros i Wimbledon, ali i Rogers Cup, 2016. godine.
Ranije je Simona Halep otkrila "dijetu" koja ju je dovela do naslova u Kanadi prije nekoliko godina. Priznala je svoju slabost prema kolaču od sira, desertu od kojeg se "osjeća bolje".
"Jela sam isti doručak deset dana u hotelu. Kajgana i čokoladni kroasan. Za ručak, pileća tjestenina - vrlo dosadno. Navečer sam jela ribu koju inače ne jedem, ali te sedmice sam je jela svaki dan", kazala je Simona, dodavši:
"Kolač od sira za desert svaku večer i dobro je prošlo. Jeo sam desert svaki dan, nisam mu mogla odoljeti. Osjećam se bolje", rekla je Simona Halep.
Drugom prilikom Halep je rekla da joj je tjestenina omiljena hrana i da je luda za sladoledom.
Naravno, sve te namirnice treba u normalnim količinama konzumirati i ne treba pretjerivati, posebno ne sa stvarima koje u sebi imaju dosta šećera.