Kako danas izgleda nekada najsnažniji čovjek na svijetu nakon što je izgubio 66 kilograma?

Nekada najsnažniji čovjek na svijetu i pobjednik World Strongest Men natjecanja Islanđanin Hafthór Björnsson doživio je veliku fizičku promjenu posljednjih mjeseci.

Kako danas izgleda nekada najsnažniji čovjek na svijetu nakon što je izgubio 66 kilograma?

Björnsson je od 2012. do 2019. svaki put osvojio medalju na World’s Strongest Man natjecanju, a 2018. je stigao do zlata. Takmičio se do 2019. godine, nakon čega je odlučio da promijeni životne navike.

Imao je tri ekshibicijska meča u boksu, a čovjek poznat po ulozi Planina u popularnoj seriji Igre prijestolja, izgubio je čak 66 kilograma i nastavlja da radi na tome.

Dijeta Thora Bjornsona

Doručak: nemasna govedina, dva jaja, zobene pahuljice i voće (borovnice ili jagode).

Drugi obrok: govedina, kuhana riža s pilećom juhom i špinatom.

Treći obrok: bakalar, špinat i krumpir.

Večera: riba, riža i tikvice.

Peti obrok u danu: nezaslađeni jogurt bogat proteinima, 30 g bademovog maslaca i bobičastog voća.

Prije nego je počeo da radi na skidanju kilograma imao je oko 205 kilograma, da bi nakon dvije godine izgubio 60 kilograma.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak