Zvijezda serije "Igra prijestolja" smršala 50 kg, ali ima dan u kojem jede apsolutno sve

Bjornsson pravi ravnotežu

Hafthor Julius Bjornsson je poznat po ulozi Gregora Cleganea Planine u svjetski popularnoj seriji "Igra prijestolja", a Islanđanin je slavu stekao isključivo zbog svog izgleda i snage koju posjeduje.

Zvijezda serije "Igra prijestolja" smršala 50 kg, ali ima dan u kojem jede apsolutno sve

Ovaj snagator je ranije ove godine oborio rekord Eddiea Halla (33) iz 2016. godine kada je podigao 501 kilogram u deadliftu, a sa istim rivalom se sukobio u Las Vegasu u bokserskom meču u septembru.

Islanđanin je zbog borbi u ringu morao da smrša čak 50 kilograma. Imao je 205 kilograma, pa je "pao" na 155. Objasnio je i kako je uspio da izgubi toliko kilograma.

"Radim mnogo na pokretljivosti i radu nogu, a osim toga trening kompletiram na sobnom biciklu kako bih poboljšao izdržljivost i svoje kardiovaskularne sposobnosti. Očito je da moram trenirati snagu iako sam veoma fokusiran na ramena, tricepse i bicepse kako bih sve to mogao postići. Dan završavam tako što se nakon treninga opuštam u bazenu, a zatim 15 minuta provedem u infracrvenoj sauni, nakon čega slijedi sesija krioterapije dodatnih 15 minuta", pojasnio je Bjornsson.

Priznao je da je jeo dovoljno da ne opteretei želudac. Za doručak troje jaja i 200 grama piletine te smoothie koji se sastojao od 150 grama jogurta, 100 grama bobičastog voća i 40 grama zobi, nakon čega odlazi na bokserski treningm odrađujhe i kardio seansu, a onda za ručak pojede 220 grama junetine i 180 grama bijele riže uz 100 grama zelenog povrća.

Poslijepodne na treningu radi s tegovima, a onda za treći obrok u danu pojede 220 grama piletine, 250 grama krompira i 100 grama zelenog povrća. Najviše voli četvrti obrok u danu, kada na tanjiru ima 200 grama lososa, 100 grama riže i 100 grama povrća. Potom ide u infracrvenu saunu, gdje provodi 15 minuta, a nakon toga ostaje 15 minuta u "ledenoj kupki". Dan završava sa 250 grama grčkog jogurta, 100 grama banane i 30 grama putera od badema. Uz to popije i shake koji sadrži mjeru proteina sirutke.

Više od godinu dana je na dijeti, ali je priznao da si je u sedmici odredio dan u kojem jede apsolutno sve i unosi ogromne količine kalorija, mada ih ubrzo "briše" povratkom u dijetne dane.

"Moram priznati da mi je pomalo dosadila dijeta i koliko dugo jedem kao manijak, pazeći na sve", rekao je Bjonrsson, pa je dodao: "Morate imati ravnotežu u životu. Morate imati slobodan dan u sedmici kada ćete jesti sve što želite".

Nedavno je na YouTubeu podijelio video u kojem je objasnio štta jede u tom jednom danu. Budimo realni - previše.

Taj dan, kaže, ne jede kuhanje niti sprema hranu. Odlazi u islandski restoran brze hrane, a za početak, odnosno doručak jede jaja, slaninu, rajčice, krompir, tost s maslacem i palačinke s javorovim sirupom. "U tome baš uživam", priznao je.

Zatim, Björnsson svraća u meksički restoran kako bi pokupio pileći burrito s rižom, grahom, povrćem i sirom. Za svoj treći obrok, Björnsson si uzima Hlöllabátar sendvič, koji se sastoji od slanine, govedine, pržene šunke, sira, prženog luka, salate i prilog pomfrit. "Sve dobrote, preukusno je", veli.

Ovaj "cheat day" završava sa pizzom jer, kako je sam priznao, ne može jedan takav dan proći bez pizze. Taj dan unosi ogromne količine kalorija, no već narednih dana vraća se strogoj dijeti.

"Morate imati ravnotežu u životu, ne možete baš svaki dan da jedete kao da ste manijak, ali svakako morate biti oprezni i pridržavati se dijete kojom želite da izgubite kilograme", dodao je Islanđanin.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak