Vladimir Putin i sa 69 godina izgleda dobro - stvar je njegove prehrane i načina života

Ruski predsjednik

Vladimir Putin postao je jedna od najomraženijih ličnosti u svijetu nakon što je kao predsjednik Rusije naredio vojnu invaziju na susjednu Ukrajinu.

Vladimir Putin i sa 69 godina izgleda dobro - stvar je njegove prehrane i načina života

Sve je počelo 24. februara, a traje i danas dan. Nažalost, kao i svaki rat, nosi sa sobom veliki broj žrtava na obje strane, ubijene civile, mnogo porušenih gradova i naselja u Ukrajini, a skoro 2 miliona ljudi već je raseljeno i spas je pronašlo u nekim drugim zemljama u Evropi.

Putin nema namjeru stati, želi istrajati u onome što si je zacrtao i dao je jasne uslove Ukrajincima šta je neophodno da naprave da stane paljba i da se uspostavi mir. No, za sada, nijedna strana ne prihvaća uslove, pa nas čeka još neko vrijeme ratovanja i ružnih slika koje dopiru sa istoka.

U međuvremenu, sam život Putina je postao interesantan svjetskim medijima. Njegov privatni život obavijen je velom tajne. Niko ne zna je li u braku i koliko ima djece. Zna se da je bio 30 godina u braku sa Ljudmilom Putin s kojom je dobio dvije kćeri, a ona je 2014. godine nestala iz njegovog života i javnosti. Kćerke Mariju i Katarinu niko nikada niej vidio u javnosti.

U javnosti se špekuliralo kako su braku presudile Putinove razne ljubavnice koje je imao tokom godina, a najpoznatija od njih je bivša ruska gimnastičarka i zlatna olimpijka Alina Kabajeva. Šuška se i kako je s Kabajevom Putin 2015. godine dobio još djece

Za Putina postoje i glasine da je bolestan, no to niko nije mogao da potvrdi. Nije voljan pričaati o svom životu, pa ni o svojim gastronomskim sklonostima, mada su novinari uspjeli doći i do tih informacija.

Poznato je da ruski šef ima jako malo slobodnog vreemena, pa ne stigne ni da ruča. No, smatra se da najviše voli svježe povrće i ribu, a da na njegovom stolu uvijek budu mirisni paradajz, krastavci, zelena salata, kisele i slane pečurke, riblja čorba od smuđa i štuke, glavna jela od pastrmke, lososa, riblje pite...

Na poslu obično Putin konzumira posnu ribu, žitarice, mahune, orašaste plodove, dok od mesa najviše voli teletinu i jagnjetinu.

Ono što izbjegava je masna i pržena hrana, te jede jako malo slatkiša. U prevodu, Putin je primjer kako čovjek može dobro da izgleda ako se dobro i zdravo hrani. Ne zaboravite, ima 69 godina i početkom oktobra ulazi u sedmu deceniju života.

Putin nije protivnik alkohola, ali ga naravno konzumira u normalnim količinama. Voli konjak u malim čašicama, dobra skupa vina, ali tu i tamo rusku domaću vodku.

Putin se u bavio raznim borilačkim vještinama, takmičio se u džudu. Ruski predsjednik redovno je trenirao i održavao formu, a bavio se i skijanjem, hokejem, plivanjem...

Komentari (1)

Pa usta vas jebem jeste li normalni pa u ovakvim trenucima objavljujete plan ishrane ovog debila

sad kdlčaksč
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak