7 7/7

Voće

7 namirnica koje najčešće uzrokuju trovanje hranom
7 namirnica koje najčešće uzrokuju trovanje hranom

Bobice, dinje i unaprijed pripremljene voćne salate, često se povezuju s trovanjem hranom. Voće uzgojeno na tlu, poput lubenice, ima veći rizik od izazivanja trovanja hranom. Dinje su posebno rizično voće zbog grube kore koja pruža zaštitu Listeria i drugim bakterijama. Ovo otežava potpuno uklanjanje bakterija, čak i uz detaljno čišćenje. Svježe i smrznute bobice, uključujući maline, kupine, jagode i borovnice, također su čest izvor trovanja hranom zbog štetnih virusa i bakterija, posebno virusa hepatitisa A.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak