1 1/4

Previše prerađene hrane, soli i slatkih pića

Četiri navike ishrane zbog kojih umire sve više ljudi
Četiri navike ishrane zbog kojih umire sve više ljudi

Prerađena hrana u kojoj se posebno misli na prerađene mesne proizvode, kroz niz istraživanja su se pokazala kao ozbiljan faktor povećanja rizika od nekih od najsmrtonosnijih oboljenja. So je također problem koji je prisutan i u prerađenoj hrani, ali i u svakom drugom obliku, naime poznato je da natrij u većim količinama od potrebnih uzrokuje probleme sa krvnim pritiskom, a to je samo dio mogućih problema.

Zaslađena pića su jedan od najproblematičnijih oblika unosa šećera, vrlo dobro poznate supstance koja je odgovorna za probleme sa otpornošću organizma na inzulin, pretilosti, kao i samih bolesti kardiovaskularnog sistema. Unos šećera bi svakako trebao biti sveden na minimum, a da bi se to izvelo pije svega je potrebno eliminisati slatka pića.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak