1 1/3

Ishrana

Cristiano Ronaldo i tajne njegove dijete, treninga i fitnesa
Cristiano Ronaldo i tajne njegove dijete, treninga i fitnesa

Ronaldo svoju dijetu shvata vrlo ozbiljno: “Dobar trening mora biti kombinovan s dobrom ishranom. Jedem visokoproteinsku hranu, s puno zdravih ugljikohidrata, voća i povrća, a slatkiše potpuno izbjegavam.”
On posebno voli jesti ribu i njegovo omiljeno jelo je Bacalhau a braz – mješavina bakalara, luka, krompira i kajgane. U restoranima, Ronaldo kaže kako često naručuje odrezak i salatu.
“Jedite redovno”, nastavlja Ronaldo.” Ako redovno trenirate, važno je da održavate visoke nivoe energije, kako biste potakli tijelo da ima bolje performance. Ponekad pojedem i do šest manjih obroka dnevno, kako bih se uvjerio da imam dovoljno energije da obavim svaku sesiju na najbolji mogući način.” Hidratacija je također vitalan faktor. “Voda je izrazito važna tokom vježbanja”. Ronaldo je žrtvovao alkohol, kako bi svoje tijelo održao u vrhunskom stanju.

Komentari (2)

Hvala na svemu. Drago mi je saznati kako ostati u dobroj formi i imati lijepu ishranu. Pozdrav iz Bosne

Bilal Ribić

Svaka cast na svemu ali nemojmo zavaravati ljude , ono sto vrhunske sportiste izdvaja od obicnih smrtnika zna se sta je

Armin Karamanlic
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak