2 2/5

Krompir

Namirnice koje podgrijavanjem postaju opasne
Namirnice koje podgrijavanjem postaju opasne

Da krompir nije namirnica koja se spremna može koristiti i par dana nakon spremanja, to većina ljudi već odmalena zna. Ipak, zanimljivo je prostudirati zbog čega nije dobro podgrijavati krompir, kao nijedno jelo koje ga sadrži. Naime, struktura ovog čuvenog povrća je takva da uslijed podgrijavanja ne samo da gubi svoje nutrijente koji ga inače krase i čine zdravim, već i postaje toksično.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak