3 3/5

Špinat

Namirnice koje podgrijavanjem postaju opasne
Namirnice koje podgrijavanjem postaju opasne

Špinat je veoma zdravo povrće koje bi se trebalo svo pojesti odmah nakon spremanja, te koje se ne bi trebalo ostavljati za kasnije, a posebno ne za dan poslije. Ovo brojnim mikronutrijentima bogato zeleno povrće sadrži nitrate koji se već uslijed stajanja, a posebno uslijed podgrijavanja pretvaraju u kancerogene materije.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak