2 2/3

“Kao takmičaru, potrebna vam je energija koja traje od početka do kraja treninga.”

Plan treninga i ishrane Khabiba Nurmagomedova
Plan treninga i ishrane Khabiba Nurmagomedova

Khabib i njegov trener su blisko surađivali sa San Nutrition kako bi osmislili plan ishrane koji će podržati njegov režim treniniranja. Cilj njegove ishrane je da razvije snagu, brzinu i izdržljivost, bez dodavanja dodatne mišićne težine.

Khabib jede hranu bogatu proteinima i biljnim ugljikohidratima s visokim sadržajem vlakana. Njegovi obroci su usmjereni i na unos hranjivih materija koje štede kalorije i ubrzavaju oporavak. On hrani mišiće bez unosa masti. Khabib preporučuju plan prehrane koji se sastoji od voća, povrća, mahunarki, orašastih plodova, sjemenki, jaja, ribe i žitarica. On izbjegava prerađenu hranu i šećere, te smatra kako je ključno da sagorijevate više kalorija nego što unosite.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak