Sastojci:250 g posnog sira1/2 šoljice malomasnog čokoladnog mlijeka4 mjerice whey proteina5 velikih kašika maslaca od kikirikija
Desert s malo ugljikohidrata: Čokoladna torta
Počastite seUpute za pripremu:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
2. U blender ubacite 250 grama svježeg sira i pola šolje malomasnog čokoladnog mlijeka i miksajte dok mješavina ne postane ujednačena i kremasta, a potom je prebacite u zdjelu u koju dodajte četiri mjerice proteinskog praška i dobro promiješajte. Sada ubacite maslac od kikirikija, ali kašiku po kašiku tako da nakon svake kašike možete dobro promiješati svoju mješavinu.
3. Smjesu prebacite u male keramičke posudice promjera deset centimetara. Uzmite malo dublji pleh, stavite keramičke posudice unutra i pleh napunite vodom tako da voda doseže polovicu visine keramičkih posudica s vanjske strane. Sve zajedno stavite u pećnicu na 40-60 minuta.
4. Desert je gotov kada je čvrst na dodir. Izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi stavite ga u hladnjak i potom ga poslužite hladnog na sobnoj temperaturi.