Iako muškarci možda i ne vole kuhati, jedna od vještina kojom se diče jeste priprema mesa na roštilju. Sa pripremom ćevapa i pljeskavica ste već dobro upoznati, ali da li ste nekada probali pripremiti ribu na roštilju? Priprema na taj način daje ribi poseban šmek, a osim toga vam neće mirisati cijela kuća.
Kako pripremiti ribu na roštilju?
SavjetiZa početak vam je potrebna svježa riba. Za svaku vrstu ribe postoji različit način pripreme na roštilju. Ako pripremate losos, na primjer, prvo obrišite ribu paprinom maramicom, namažite je maslinovim uljem i začinite je, pa stavite da se peče 5 do 7 minuta, bez prevrtanja.
Ako taj komad ribe sadrži u sebi kosti, stavite prvo tu stranu da se pripremi. Riba je gotova onda kad počne da se raspada pri dodiru sa viljuškom.
Neke vrste riba se mogu raspasti na roštilju, zato je jako dobro da ih prvo umotate u aluminijsku foliju skupa sa začinima, prije nego ih stavite na roštilj.