Čak i kada jedemo zdravu hranu, naš probavni sistem je ne usitnjava na dovoljno male dijelove kako bi izvukao cijeli spektar vitamina, minerala i fitonutrijenata koje namirnica sadrži.
Krem supa od gljiva obogaćena dijetalnim vlaknima
Nutribullet ekstraktorSrećom, NUTRIBULLET čini ono što naše tijelo ne može u procesu koji se naziva ekstrakcija hranjivih tvari.
Moćna tehnologija NUTRIBULLET ekstraktora usitnjava voće i povrće do njihovog najvišeg probavljivog oblika, koji istovremeno ispušta vitalne hranjive tvari koje bi inače ostale unutar nesažvakanih komada hrane. Konzumiranje ekstraktovanih tvari iz voća, povrća, sjemenki i orašastih plodova osigurava našem tijelu da apsorbira sve hranjive tvari koje namirnice mogu ponuditi.
Mnoge gljive sadrže snažne antibiotike, koje su važni u odbrani ljudskog organizma od bolesti. Pored toga što jačaju organizam, odličan su dodatak u dijetama.
Osim hranjivih tvari gljive imaju poseban miris i okus, kao i veće količine vitamina B1, B2, C i D, dijetalnih vlakana, te mineralnih tvari (kalij, željezo, cink, kalcij).
Sastojci:
300 g gljiva
1 kašika đumbira
1 kašika ulja
1 glavica crnog luka
1 čehna bijelog luka
250 ml supe (od kockice)
1-2 kašike kisele pavlake
do 250 ml mlijeka
biber, so, peršun
Priprema:
Korak 1.
Isjeckajte crni i luk, plitku šerpu stavite na ringlu, dodajte kašiku ulja i ubacite luk. Dok se dinsta, isjeckajte bijeli luk i dodajte crnom.
Korak 2.
Dodajte kašiku đumbira, a biber i vegetu po želji. Imajte na umu da je đumbir ljutkast pa nemojte pretjerivati sa biberom.
Korak 3.
Dok se sve dinsta, očistite i isjeckajte gljive. Kada je luk izdinstan, dodajte gljive i dinstajte.
Korak 4.
Kada voda od gljiva ispari, dodajte do 250ml pileće supe (spremite supu od kockice prema uputstvu). Sačekajte da provri.
Korak 5.
Prebacite sve u NUTRIBULLET i blendajte dok ne dobijete glatku masu.
Korak 6.
Vratite sve nazad u šerpu i miješajući dodajte mlijeko do željene gustine. Kada provri, dodajte 1-2 kašike kisele pavlake i promiješajte da se sjedini.
Čorba je spremna za serviranje. Prijatno!
Dodatni savjet:
Čorbu možete ukrasiti suhim peršunom. Ukoliko previše razrijedite čorbu gustinu ćete povratiti ako u čorbu dodate brašno ili gustin. Pomiješajte kašiku brašna u malo mlijeka i dodajte malo po malo čorbi do željene gustine. Ova čorba je najbolja ako se pravi od mješavine više vrsta gljiva, međutim možete je praviti i samo od šampinjona. Sasvim je u redu poslužiti hljeb uz ovu čorbu.
Kako biste dobili najviše od života potrebno je da dobijete najviše iz hrane, zato naručite svoj NUTRIBULLET ekstraktor na: http://links.delimano.ba/c/19463726