Napravite hrskavi pomfrit bez prženja u ulju

Jednako ukusan a zdrav

Ukoliko je pomrit vaše omiljeno jelo ali zbog zdravog načina života izbjegavate da ga konzumirate, Body.ba vam donosi prijedloge uz koje možete uživati u hrskavom prilogu uz koji nećete prekršiti pravila dijete.

Napravite hrskavi pomfrit bez prženja u ulju

Za pomrit iz rerne potrebno vam je:

  • kilogram krompira
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • začini po želji

Količine možete mijenjati i prilagoditi broju porcija koje vam trebaju.

Zagrijte rernu, a krompir ogulite, izrežite i poredajte papir za pečenje. Dodajte ulje i začine po želji, predlažemo vam morsku sol, biber, čili, bosiljak... Pomrit pecite 30ak minuta na najjačoj temperaturi.

Prema sličnom receptu možete napraviti pomrit i od mrkve i tikvica. Za pomrit od tikvica će vam dodatno trebati umućeno jaje. Tikvice ubacite u zdjelu sa umućenim jajetom, zatim u zdjelu sa začinima. Pomrit redajte na papir za pečenje. Preko tikvica možete doati sjemenke, rendani sir i slično.

Pomrit možete poslužiti uz pileću salatu, ribu ili meso sa roštilja.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak