Ukoliko je pomrit vaše omiljeno jelo ali zbog zdravog načina života izbjegavate da ga konzumirate, Body.ba vam donosi prijedloge uz koje možete uživati u hrskavom prilogu uz koji nećete prekršiti pravila dijete.
Napravite hrskavi pomfrit bez prženja u ulju
Jednako ukusan a zdravZa pomrit iz rerne potrebno vam je:
- kilogram krompira
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- začini po želji
Količine možete mijenjati i prilagoditi broju porcija koje vam trebaju.
Zagrijte rernu, a krompir ogulite, izrežite i poredajte papir za pečenje. Dodajte ulje i začine po želji, predlažemo vam morsku sol, biber, čili, bosiljak... Pomrit pecite 30ak minuta na najjačoj temperaturi.
Prema sličnom receptu možete napraviti pomrit i od mrkve i tikvica. Za pomrit od tikvica će vam dodatno trebati umućeno jaje. Tikvice ubacite u zdjelu sa umućenim jajetom, zatim u zdjelu sa začinima. Pomrit redajte na papir za pečenje. Preko tikvica možete doati sjemenke, rendani sir i slično.
Pomrit možete poslužiti uz pileću salatu, ribu ili meso sa roštilja.