Coca-Cola napravila veliku promjenu u samoj ambalaži, ljubitelji ovog pića su frustrirani

Da se sačuva okoliš

Na zahtjev EU, fiksni poklopac na boci Coca-Cole će biti obavezan od 2024. godine. Ovo je radi zaštite okoliša.

Coca-Cola napravila veliku promjenu u samoj ambalaži, ljubitelji ovog pića su frustrirani

Coca-Cola je najmoćnija kompanija za proizvodnju pića na svijetu - i predstavila nam je nešto novo. Neobična promjena na ambalaži popularnog napitka, no mnoge je počelo ozbiljno nervirati.

Svako ko posegne za Coca-Colom na polici supermarketa, barem govorim oo novim ambalažama u nekim razvijenim zemljama, najkasnije kada dođe kući primijetit će promjenu: čep nakon otvaranja odjednom zapinje na boci i nije ga lako kao prije samo skinuti.

To je namjerno! Natpis "Ostavi me" čak je naglašen na poklopcu. Dakle, više nema plana za njihovo skidanje, a sve to kako bi se zaštitio okoliš i kako se ne bi čepovi bacali u prirodi i na drugim mjestima koja nisu predviđena za smeće.

Grupa je uvela inovaciju u Njemačkoj prije nekoliko mjeseci. To je izazvalo oštre kritike na internetu.

"Jedno od najnepotrebnijih i najiritantnijih 'poboljšanja' koje sam ikada vidio. Volim piti iz boce, a poklopac me samo iritira", reako je jedan nezadovoljni korisnik.

Coca-Cola se ne može riješiti kritika ni na drugim platformama. “Sadašnji koncept me ne uvjerava. Tada otvoreni poklopac neočekivano iskoči natrag u mlaz za zalijevanje i napravi nered. Moja djevojka potpuno otkine kapak", kaže jedan korisnik Twittera.

"Pozadina je da je relativno velik broj plastičnih poklopaca pronađen tokom nadzora na evropskim plažama", rekao je Philip Heldt iz potrošačkog centra NRW za "Redaktionsnetzwerk Deutschland".

Na primjer, 43 čepa za boce pronađena su u Sjevernom moru na plaži od 100 metara, prema Heldtu. Tada je došla ideja da se u budućnosti ostavi čep na boci.

Coca-Cola je odmah reagovala i implementirala zahtjev prema kojem će čepovi ostati na boci prije nego što je postalo obavezno. Od kraja prošle godine postupno se mijenjaju jednokratne boce.

Grupa pokušava djelovati protiv frustracije kupaca. “Shvaćamo da ponekad izgleda neugodno kada se isprobane stvari mijenjaju. Morate se malo potruditi da pogledate dalje od uobičajenog i vidite potencijal za poboljšanje".

Osim toga, gigant pića pokušava savjetima: "Ako se novi zatvarač pravilno koristi, tada mala promjena ne bi trebala smanjiti užitak ispijanja pića. Samo ga otvorite, nagnite poklopac unatrag, pustite da sjedne na mjesto i uživajte.”

Za sada to ne pomaže puno...

Komentari (2)

Zadovoljan sam promenom, meni uopšte ne smeta...

Dragoslav Golović

Zadovoljan sam promenom, meni uopšte ne smeta...

Dragoslav Golović
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak