Nakon više od 30 godina promijenjen test fizičke spremnosti američke vojske

Došlo je do promjena

Test fizičke spremnosti američke vojske bio je isti više od 30 godina.

Nakon više od 30 godina promijenjen test fizičke spremnosti američke vojske

Od 1980. godine proces provjere kroz koji svi kandidati moraju proći da bi se smatrali sposobnim za aktivnu službu sastojao se od dvije minute sklekova, dvije minute trbušnjaka i trčanja dvije milje, što je oko 3,2 kilometra.

Iako se dugo smatralo odgovarajućom procjenom kardiovaskularne kondicije i mišićne izdržljivosti (što je također dovelo do toga da je ovaj test postao popularan izazov među YouTuberima, sportistima i fitness influencerima), od tada se smatra nedovoljnim za mjerenje važnih aspekata vojne obuke.

Novi test borbene sposobnosti prvi je put zamišljen prije tri godine, ali je odgođen s pokretanjem zbog zabrinutosti oko adekvatnosti određenih vježbi, kao i kašnjenja povezanih s pandemijom koronavirusa.

Sada bi trebao postati službeni standard vojne kondicije od proljeća 2022. godine.

Test borbene sposobnosti, koji je osmišljen kako bi omogućio sveobuhvatnije mjerenje vrste snage gornjeg dijela tijela potrebne u modernom ratovanju, možete pogledati u video snimku ispod:

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak