1 1/5

5. Dorian Yates

Pet najbogatijih bodybuildera moderne ere
Pet najbogatijih bodybuildera moderne ere

Procijenjeno bogatstvo: Preko 4 miliona dolara

Slavni Dorian Yates, koji je praktično svojom veličinom i okrenuo novi list manje estetičnih Mr. Olympia, na tronu svjetskog bodybuildinga je bio šest puta zaredom, a povukao se 1997. godine. Međutim, svoje opsesije se nije prošao ni dan danas, te i dalje izaziva divljenje "običnih smrtnika". 

U svojoj impresivnoj karijeri sa pomenutim osvajanjem 6 titula Mr. Olympia, Yates je inkasirao više od 600.000 dolara, da bi pojavljivanjem u reklamama i pokretanjem sopstvene linije suplemenata, te otvaranjem čuvene Temple Gym teretane, svoje bogatstvo podigao na cifru veću od 4 miliona dolara.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak