2 2/10

Cafe de Olla, Meksiko

Kako se kafa pije širom svijeta?
Kako se kafa pije širom svijeta?

Klinčići, anis i cimet daju Cafe de Olla njen prepoznatljiv okus. Začini, talog kafe i minimalno obrađeni šećer kuhaju se u zemljanim glinenim posudama, a zatim se procijede kroz mrežasto sito. Neki dodaju čokoladu umjesto tradicionalnog smeđeg šećera. Bez obzira na ove varijacije, miris ovog pića je uvijek prepoznatljiv, kao i glinene šoljice u kojima se poslužuje.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak