Kako danas izgleda dječak sa jedne od najpotresnijih fotografija?

Živ, zdrav i nasmijan

Fotografija na kojoj Dankinja Anja Ringren Loven nudi piće i hranu malenom dječaku u Nigeriji obišla je planetu.

Kako danas izgleda dječak sa jedne od najpotresnijih fotografija?

Dječak je optužen za vještičarenje i roditelji su ga zbog toga napustili i ostavili da umre na ulici od gladi i žeđi. Izmučenom dječačiću je Anja dala keks i vodu, a ta fotograafija jedna je od najupečatljivijih posljednjih godina.

Dječak kojem su kasnije dali ime Houp ili u prevodu "Nada" preživljavao je tako što je jeo otpatke i smeće, te je bio u užasnom stanju nakon što ga je Anja pronašla. Zamolila je ljude preko interneta da doniraju novac za njegovo liječenje, pa je ubrzo sakupljeno dva miliona dolara.

Ubrzo su Anja i njen muž osnovali fondaciju "Zemlja nade" kako bi svoj djeci koju nazivaju vještacima pomogla da se spase.

Nedavno je objavila fotografiju s dječakom sa potresne slike i dječak je živ i zdrav, nasmijan i sretan.

“Mislim da je sigurno reći da je moja i Houpova fotografija postala jedna od najzastupljenijih fotografija na svijetu. Svakog dana se dijeli na društvenim mrežama i ima milione lajkova. Nakon spašavanja Houpa 2016. godine, intervjuisali su me mediji širom svijeta i od tada je priča o Houpu objavljena u mnogim člancima”, napisala je Anja na Instagramu.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak