1 1/3

Hladna terapija

Kako kupanje može da pomogne podmlađivanju našeg tijela
Kako kupanje može da pomogne podmlađivanju našeg tijela

Ova vrsta terapije je kao mini sesija krioterapije, a neće vam oduzeti mnogo vremena. Ukoliko se pravilno postupi sa terapijom hladnom vodom možete uspjeti smanjiti razne upale i bolove u tijelu, također pospješuje rad metabolizma i cirkulacije krvi. Terapija hladnom vodom je veoma lagana i ne zahtjeva mnogo vremena stoga se lako može ubaciti u bilo koji raspored, a praktična je u bilo kojoj situaciji i ima dokazane rezultate.

Svaki dan poslije toplog tuša, neophodno je istuširati se sa hladnom vodom na 30 sekundi. Abigail tvrdi da je ovaj postupak primjenjivala zadnjih 30 godina u svoju rutinu, također je izjavila da je to značajno pomoglo njenoj ljepoti.

Nakon hladnog tuširanja posušite tijelo sa grubim peškirom, nakon toga sa kokosovim uljem hidratizirajte tijelo i nanesite toplu odjeću kako biste izjednačili tjelesnu temperaturu. Ova vrsta hidroterapije je dostupna svima, a veoma je učinkovita za imunološki sistem i cirkulaciju krvi.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak