Začin koji se svakodnevno nalazi u vašoj ishrani, od ostalih začina se razlikuje po tome što stvarno topi masne naslage. Koristite biber svakodnevno u ishrani i pođite sigurnim putem u borbi protiv masnih naslaga. Biber po navici dodajemo hrani samo kako bismo poboljšali i začinili ukus, a onaj pomalo ljutkast ukus igra jako bitnu ulogu kod organa za varenje hrane.
Namirnica koja topi masne naslage
Nije samo običan začin
Biber ima ulogu da poboljšava rad organa za varenje, stimulirajući lučenje enzima i želudčanih sokova, s čim se ubrzava prolaz hrane kroz organe. Sa antioksidansima i protivupalnim desjtvima, jedna od najdjletovrnijih karakteristika bibera je ta što holesterol drži pod kontrolom i uništava masnoće. Biber poveća proizvodnju hlorovodnične kiseline u želucu. Ova kiselina je zaslužna za razgranju masnoća, pa djeluje protiv nadutosti, gasova i ostalih stomačnih tegoba.
Biber najbolje zadržava svoju aromu ako se čuva u zrnu, i kada se kao takav koristi, ili ipak se melje prije upotrebe. Najaromatičniji vid bibera je zelene boje, koji je bogat eteričnim uljima koji dubinski tope masnoće, pa se sve više koristi i u borbi protiv celulita.

Savjet:
Kako bi se maksimalno iskoristile sve blagodati bibera, kupujte cijela zelena zrnca i mašinicu za meljenje, pa hranu začinite svježim mljevenim biberom.
Osim u hrani, biber se dodaje i zdravim napitcima od voća i povrća, dovoljno je da dodate samo nekoliko zrnca, koji mogu jako puno učiniti vašem metabolizmu, jer regulišu masnoće.