Zima je najbolje vrijeme da se riješite celulita - Body.ba

Počnite na vrijeme

Zima je najbolje vrijeme da se riješite celulita

Piše: Anita Džanko

Subota, 22.10.2011.

Zima je najbolje vrijeme da se riješite celulita

Za vrijeme najhladnijih mjeseci u godini, umotamo se u najtoplije vunene džempere i na taj način prekrijemo višak kilograma i celulit. Ali, dolaskom toplijih dana, slojevitu odjeću skidamo, te to postaje uočljivo. Onda panično tražimo brzi način da se riješimo tih neželjenih stvari uz naše tijelo.

Celulit i pohranjena energija su kao gnjecavi sloj ispod kože. Kad toga imate puno, to može biti vrlo čvrsto i kvržice sala i nisu možda toliko vidljive. Svi imamo određeni broj masnih ćelija. Osoba sa prekomjernom težinom nema veći broj masnih ćelija od mršavije osobe. Samo su te ćelije većeg obima.

Dakle, svi imamo masne ćelije. Kad izgubite poneki kilogram, tako ih ne gubite, nego one samo postaju manje. O ovome smo pisali u tekstu "Pet fitness činjenica za koje niste čuli".

Kad počnete gubiti celulit, te kvržice sala se razdvoje i čak postanu vidljivije, i broj im se smanjuje, ali i dalje su uočljive. Masne ćelije će se smanjivati i toksini i otpaci koji se prijanjaju uz te masne ćelije će se početi raspadati.

Neke kvržice sala su veće od drugih, neke su mekše od drugih - male i mekše kvržice će vremenom prve nestajati, dok je većim kvržicama potrebnije više vremena, pa će vaša berda možda izgledati gore tokom drugog mjeseca tretmana. Kad krenete sa trećim mjesecom, sve će izgledati mnogo bolje, jer će većina vašeg celulita nestati.

Dokle, pošto vaša bedra i stražnjica mogu izgledati loše tokom drugog mjeseca tretmana, zar nije bolje onda izabrati vrijeme kad se to neće vidjeti? Ponekad nosite jeans hlače po ljetnim danima, jer se ne osjećate dobro kad pokažete noge. Tokom hladnih mjeseci možete noge masirati specijalnim esencijalnim uljem, obući sportske hlače i pustiti da vaše tijelo upije to ulje, koje će vam mnogo pomoći.

Mnoge žene će paničariti kad vide da celulit izgleda zapravo i gore nego je bio, smatrat će da je sve uzalud, ali to je zapravo vrijeme kad trebate proslaviti taj trenutak, jer je to znak da radite sve kako treba i da vaše tijelo reaguje na vaš trud i uskoro će biti oslobođeno loših stvari i toksina.

Dodatne informacije o tome kako se riješiti celulita, potražite u tekstu "Recite zbogom celulitu!"

Super članak!

Zahvaljujem što podžavate borbu protiv celulita :-)
p.s. Samo nastavite sa tekstovima za žene ;-)

- mOnICa

Subota, 22.10.2011. 16:08,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>7 muka sa kojima se susreću žene sa jakim butinama

Je li vam poznato?

7 muka sa kojima se susreću žene sa jakim butinama

Većina žena ima barem jedan dio tijela s kojim se nikako ne može "pomiriti", a ovog puta u fokusu su jače...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Schwarzenegger: Dobro sam, ali ne i odlično

Nakon operacije srca

Schwarzenegger: Dobro sam, ali ne i odlično

Kao što je poznato, najpoznatiji bodybuilder ikada, slavni glumac i bivši guverner Arnold Schwarzenegger,...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Da li je Terminatora upropastila ova stvar?

Stigle ga godine

Da li je Terminatora upropastila ova stvar?

Arnold  Schwarzenegger, proslavljeni glumac, bodibilder i političar, uvijek je otvoreno govorio o uzimanju...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Arnold operisao srce pa poručio: "I'm back"

Schwarzenegger u bolnici

Arnold operisao srce pa poručio: "I'm back"

Slavni Arnold Schwarzenegger podvrgnut je operaciji srca, koju je sudeći po navodima njegovog glasnogovornika...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)