Šokantno: Ovako se prave viršle i paštete

Najveći otpad od hrane

Svim osobama koje se pokušavaju hraniti zdravo, ali i većini ostalih ljudi kristalno je jasno da paštete i viršle predstavljaju pravi otpad među mesnatim proizvodima. Ipak, većini osoba to nije dovoljno pa i dalje konzumiraju ovu hranu.

Šokantno: Ovako se prave viršle i paštete
Foto: Unsplash

Zbog toga, kako bi postali koliko toliko svjesniji, donosimo snimak procesa proizvodnje viršli. U ovom slučaju radi se o kombinaciji svinjskih i pilećih, ali isti proces proizvodnje je i kod ostalih vrsta, samo što se umjesto svinja melju kompletne kokoši, krave...

Radi se o tome da se kompletno truplo životinja potpuno samelje, te se u takvu smjesu dodaje premaz formiran od procijeđenih pilećih trupova polivenih vodom. Nakon toga, dodaje se cijeli niz hemijskih sastojaka, od konzervansa, aroma, boja, raznih aditiva, pa sve do škroba koji povezuje materiju i daje joj punoću. Mljeveni škrob je razlog zbog kojeg se viršle nakon kuhanja povećaju.

Video definitivno nije za ljude slabijeg želuca, ali bez obzira na to koliko bila muka svima koji pogledaju ovaj snimak, veće gađenje bi im trebao izazivati jedan tako upakovan artikal koji se pripremljen nalazi u njihovom tanjuru.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak