Gdje počinje bolest?

Šokantne slike anoreksičnih djevojaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 24.05.2012.

U vrijeme kada se kroz medije servira ideal vitke ženske figure, neke djevojke vide sebe predebelima, bez obzira koliko smršale.

Svake godine, hiljade ljudi, najvećim dijelom mladih djevojaka namjerno se izgladnjuju kako bi postigle figuru koju smatraju savršenom. U pojedinim slučajevima ekstremna težnja za vitkom linjom vodi čak i u smrt.

Anoreksija je bolest sa prepoznatljivim znacima i mora se shvatiti ozbiljno. Donosimo slijedeću galeriju kako bismo motivirali osobe koje pate od anoreksije ili one bliske njima da se suoče sa problemom i pobijede ga prije nego što bude kasno.

Tužno je ovo gledati :( Nadam se da ce ove slike preventivno djelovati na mlade djevojke, ovakav izgled nije nimalo privlačan.

- angel

Četvrtak, 24.05.2012. 18:31,

Prijavi neprimjeren komentar


Mene zanima,gdje se u Hrvatskoj ljeci anoreksija i bulimija,jer i sama sam se suocila sa tom bolescu,koja je za vlastiti zivot velika pretnja,jer samo je najveca stvar u psihi covjeka!A,ove djevojke i zene na slikama izgledaju strasno i bolesno!

- Monika Perkovic Rot

Petak, 01.11.2013. 06:48,

Prijavi neprimjeren komentar


fuuuuj kakve glupaceee

- joja

Utorak, 26.11.2013. 17:01,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare

IZDVOJENE TEME

>HIIT treninzi: Zašto su nam potrebni?

Visoki intenzitet

HIIT treninzi: Zašto su nam potrebni?

Iz dana u dan, pojavljuje se sve više dokaza koji ukazuju na to da "stare dobre" kardio vježbe nisu ni blizu...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Želite velike bicepse? Ovo su tri najbolje vježbe

Savjeti Caluma Von Mogera

Želite velike bicepse? Ovo su tri najbolje vježbe

Kao profesionalac koji se posebno može pohvaliti sa svojim ogromnim bicepsima zbog kojih ga često uspoređuju...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>CR savjetuje: Kako postići tijelo poput njegovog?

15 savjeta velikana

CR savjetuje: Kako postići tijelo poput njegovog?

Cristiano Ronaldo je poznat kao igrač sa vjerovatno i najboljom fizičkom spremom u cijelom fudbalskom...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)