Gdje počinje bolest?

Šokantne slike anoreksičnih djevojaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 24.05.2012.

U vrijeme kada se kroz medije servira ideal vitke ženske figure, neke djevojke vide sebe predebelima, bez obzira koliko smršale.

Svake godine, hiljade ljudi, najvećim dijelom mladih djevojaka namjerno se izgladnjuju kako bi postigle figuru koju smatraju savršenom. U pojedinim slučajevima ekstremna težnja za vitkom linjom vodi čak i u smrt.

Anoreksija je bolest sa prepoznatljivim znacima i mora se shvatiti ozbiljno. Donosimo slijedeću galeriju kako bismo motivirali osobe koje pate od anoreksije ili one bliske njima da se suoče sa problemom i pobijede ga prije nego što bude kasno.

Tužno je ovo gledati :( Nadam se da ce ove slike preventivno djelovati na mlade djevojke, ovakav izgled nije nimalo privlačan.

- angel

Četvrtak, 24.05.2012. 18:31,

Prijavi neprimjeren komentar


Mene zanima,gdje se u Hrvatskoj ljeci anoreksija i bulimija,jer i sama sam se suocila sa tom bolescu,koja je za vlastiti zivot velika pretnja,jer samo je najveca stvar u psihi covjeka!A,ove djevojke i zene na slikama izgledaju strasno i bolesno!

- Monika Perkovic Rot

Petak, 01.11.2013. 06:48,

Prijavi neprimjeren komentar


fuuuuj kakve glupaceee

- joja

Utorak, 26.11.2013. 17:01,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare

IZDVOJENE TEME

>Mahanje rukama štedi energiju tokom trčanja

Korisni savjeti

Mahanje rukama štedi energiju tokom trčanja

Do sada se po nekoj logici smatralo da mahanje rukama tokom trčanja povećava potrošnju kalorija, ali priroda...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Zdravstveni problemi skriveni ispod laka za nokte

Korisni savjeti

Zdravstveni problemi skriveni ispod laka za nokte

Ako nekada odete na pregled kod dermatologa, on će od vas zatražiti da skinete lak za nokte. To traže i...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Koktel od bijelog vina i malina

Osvježavajući napitak

Koktel od bijelog vina i malina

Ljeto je savršeno vrijeme za različite koktele, različitih ukusa, šarenih boja. Ali, ako ste od onih koji...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)