Gdje počinje bolest?

Šokantne slike anoreksičnih djevojaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 24.05.2012.

U vrijeme kada se kroz medije servira ideal vitke ženske figure, neke djevojke vide sebe predebelima, bez obzira koliko smršale.

Svake godine, hiljade ljudi, najvećim dijelom mladih djevojaka namjerno se izgladnjuju kako bi postigle figuru koju smatraju savršenom. U pojedinim slučajevima ekstremna težnja za vitkom linjom vodi čak i u smrt.

Anoreksija je bolest sa prepoznatljivim znacima i mora se shvatiti ozbiljno. Donosimo slijedeću galeriju kako bismo motivirali osobe koje pate od anoreksije ili one bliske njima da se suoče sa problemom i pobijede ga prije nego što bude kasno.

Tužno je ovo gledati :( Nadam se da ce ove slike preventivno djelovati na mlade djevojke, ovakav izgled nije nimalo privlačan.

- angel

Četvrtak, 24.05.2012. 18:31,

Prijavi neprimjeren komentar


Mene zanima,gdje se u Hrvatskoj ljeci anoreksija i bulimija,jer i sama sam se suocila sa tom bolescu,koja je za vlastiti zivot velika pretnja,jer samo je najveca stvar u psihi covjeka!A,ove djevojke i zene na slikama izgledaju strasno i bolesno!

- Monika Perkovic Rot

Petak, 01.11.2013. 06:48,

Prijavi neprimjeren komentar


fuuuuj kakve glupaceee

- joja

Utorak, 26.11.2013. 17:01,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare

IZDVOJENE TEME

>Riječ stručnjaka: Kako trenirati uz post Ramazana

Analiza izazova

Riječ stručnjaka: Kako trenirati uz post Ramazana

Sam po sebi post kakvog upražnjavaju muslimani širom svijeta, dovoljno je zahtjevan za ljudski organizam, jer...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Koja oprema je najbolja za kućnu teretanu?

Do forme u svom domu

Koja oprema je najbolja za kućnu teretanu?

Za dostizanje zavidne tjelesne građe uopšte nije pod moranjem to da se svaki dan odlazi u teretanu. Štaviše,...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Brz i efektan slatkiš: Kockice sa kikiriki puterom

Nevjerovatno ukusan

Brz i efektan slatkiš: Kockice sa kikiriki puterom

Ukoliko poželite brzo napraviti jako ukusan slatkiš, a istovremeno nemate volju za slaganjem velikog broja...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)