Gdje počinje bolest?

Šokantne slike anoreksičnih djevojaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 24.05.2012.

U vrijeme kada se kroz medije servira ideal vitke ženske figure, neke djevojke vide sebe predebelima, bez obzira koliko smršale.

Svake godine, hiljade ljudi, najvećim dijelom mladih djevojaka namjerno se izgladnjuju kako bi postigle figuru koju smatraju savršenom. U pojedinim slučajevima ekstremna težnja za vitkom linjom vodi čak i u smrt.

Anoreksija je bolest sa prepoznatljivim znacima i mora se shvatiti ozbiljno. Donosimo slijedeću galeriju kako bismo motivirali osobe koje pate od anoreksije ili one bliske njima da se suoče sa problemom i pobijede ga prije nego što bude kasno.

Tužno je ovo gledati :( Nadam se da ce ove slike preventivno djelovati na mlade djevojke, ovakav izgled nije nimalo privlačan.

- angel

Četvrtak, 24.05.2012. 18:31,

Prijavi neprimjeren komentar


Mene zanima,gdje se u Hrvatskoj ljeci anoreksija i bulimija,jer i sama sam se suocila sa tom bolescu,koja je za vlastiti zivot velika pretnja,jer samo je najveca stvar u psihi covjeka!A,ove djevojke i zene na slikama izgledaju strasno i bolesno!

- Monika Perkovic Rot

Petak, 01.11.2013. 06:48,

Prijavi neprimjeren komentar


fuuuuj kakve glupaceee

- joja

Utorak, 26.11.2013. 17:01,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare

IZDVOJENE TEME

>Zašto ne uspijevate smršati? 5 najčešćih razloga

Izvori problema

Zašto ne uspijevate smršati? 5 najčešćih razloga

Trudite se paziti na ishranu, više ne jedete masno. Pokušali ste sa raznim dijetama, ali kilogrami se brzo...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>"Mobitel poza"- Uništavanje kičme na moderni način

Opterećenje od 30kg

"Mobitel poza"- Uništavanje kičme na moderni način

Probleme sa kičmenim stubom ljudi su prvo počeli izazivati nepravilnim držanjem, zatim nepravilnim položajem...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Inspirativna priča o ljubavi prema jogi

Majka i kćerka

Inspirativna priča o ljubavi prema jogi

Tridesetšestogodišnja Laura Kasperzak i njena četverogodišnja kćer Mini su prava Instagram senzacija. Više od...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži fotogaleriju

Komentari (0)