Gdje počinje bolest?

Šokantne slike anoreksičnih djevojaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 24.05.2012.

U vrijeme kada se kroz medije servira ideal vitke ženske figure, neke djevojke vide sebe predebelima, bez obzira koliko smršale.

Svake godine, hiljade ljudi, najvećim dijelom mladih djevojaka namjerno se izgladnjuju kako bi postigle figuru koju smatraju savršenom. U pojedinim slučajevima ekstremna težnja za vitkom linjom vodi čak i u smrt.

Anoreksija je bolest sa prepoznatljivim znacima i mora se shvatiti ozbiljno. Donosimo slijedeću galeriju kako bismo motivirali osobe koje pate od anoreksije ili one bliske njima da se suoče sa problemom i pobijede ga prije nego što bude kasno.

Tužno je ovo gledati :( Nadam se da ce ove slike preventivno djelovati na mlade djevojke, ovakav izgled nije nimalo privlačan.

- angel

Četvrtak, 24.05.2012. 18:31,

Prijavi neprimjeren komentar


Mene zanima,gdje se u Hrvatskoj ljeci anoreksija i bulimija,jer i sama sam se suocila sa tom bolescu,koja je za vlastiti zivot velika pretnja,jer samo je najveca stvar u psihi covjeka!A,ove djevojke i zene na slikama izgledaju strasno i bolesno!

- Monika Perkovic Rot

Petak, 01.11.2013. 06:48,

Prijavi neprimjeren komentar


fuuuuj kakve glupaceee

- joja

Utorak, 26.11.2013. 17:01,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare

IZDVOJENE TEME

>Hrana koja gasi žeđ u toplim danima

Korisni savjeti

Hrana koja gasi žeđ u toplim danima

U ljetnim danima svakako je jako bitno da se unosi puno tečnosti u organizam. Ipak, tečnost se ne unosi samo...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Pet odličnih izvora proteina za vegetarijance

Savjeti

Pet odličnih izvora proteina za vegetarijance

Kako vegetarijanci zbog svog načina ishrane nemaju mogućnost dolaska do najboljih izvora proteina,...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Najzdravije namirnice s kojima se je lako prejesti

Pažnja

Najzdravije namirnice s kojima se je lako prejesti

Jesti pažljivo biranu zdravu hranu je jako važna stvar na koju bi svaki pojedinac trebao obratiti posebnu...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)