Gdje počinje bolest?

Šokantne slike anoreksičnih djevojaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 24.05.2012.

U vrijeme kada se kroz medije servira ideal vitke ženske figure, neke djevojke vide sebe predebelima, bez obzira koliko smršale.

Svake godine, hiljade ljudi, najvećim dijelom mladih djevojaka namjerno se izgladnjuju kako bi postigle figuru koju smatraju savršenom. U pojedinim slučajevima ekstremna težnja za vitkom linjom vodi čak i u smrt.

Anoreksija je bolest sa prepoznatljivim znacima i mora se shvatiti ozbiljno. Donosimo slijedeću galeriju kako bismo motivirali osobe koje pate od anoreksije ili one bliske njima da se suoče sa problemom i pobijede ga prije nego što bude kasno.

Tužno je ovo gledati :( Nadam se da ce ove slike preventivno djelovati na mlade djevojke, ovakav izgled nije nimalo privlačan.

- angel

Četvrtak, 24.05.2012. 18:31,

Prijavi neprimjeren komentar


Mene zanima,gdje se u Hrvatskoj ljeci anoreksija i bulimija,jer i sama sam se suocila sa tom bolescu,koja je za vlastiti zivot velika pretnja,jer samo je najveca stvar u psihi covjeka!A,ove djevojke i zene na slikama izgledaju strasno i bolesno!

- Monika Perkovic Rot

Petak, 01.11.2013. 06:48,

Prijavi neprimjeren komentar


fuuuuj kakve glupaceee

- joja

Utorak, 26.11.2013. 17:01,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare

IZDVOJENE TEME

>Bihać Open 2015: Nova dominacija i oproštaj Goste

Bodybuilding smotra

Bihać Open 2015: Nova dominacija i oproštaj Goste

Šesnaesti put po redu, u Bihaću je održano jedno od najvećih bodybuilding takmičenja u kalendaru Bodybuilding...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Vježbe bez tegova s kojima je moguće ojačati noge

Čak i bez teretane

Vježbe bez tegova s kojima je moguće ojačati noge

Za razvoj bilo kojeg mišića na tijelu do određenih granica, tegovi nisu nešto neminovno i nešto bez čega se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>I pizza može biti zdrava: Evo kako

Zdrave promjene

I pizza može biti zdrava: Evo kako

Pizza je bez sumnje jedno od najomiljenijih jela ljudima širom svijeta. Međutim, radi se o suštinski dosta...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)