Gdje počinje bolest?

Šokantne slike anoreksičnih djevojaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 24.05.2012.

U vrijeme kada se kroz medije servira ideal vitke ženske figure, neke djevojke vide sebe predebelima, bez obzira koliko smršale.

Svake godine, hiljade ljudi, najvećim dijelom mladih djevojaka namjerno se izgladnjuju kako bi postigle figuru koju smatraju savršenom. U pojedinim slučajevima ekstremna težnja za vitkom linjom vodi čak i u smrt.

Anoreksija je bolest sa prepoznatljivim znacima i mora se shvatiti ozbiljno. Donosimo slijedeću galeriju kako bismo motivirali osobe koje pate od anoreksije ili one bliske njima da se suoče sa problemom i pobijede ga prije nego što bude kasno.

Tužno je ovo gledati :( Nadam se da ce ove slike preventivno djelovati na mlade djevojke, ovakav izgled nije nimalo privlačan.

- angel

Četvrtak, 24.05.2012. 18:31,

Prijavi neprimjeren komentar


Mene zanima,gdje se u Hrvatskoj ljeci anoreksija i bulimija,jer i sama sam se suocila sa tom bolescu,koja je za vlastiti zivot velika pretnja,jer samo je najveca stvar u psihi covjeka!A,ove djevojke i zene na slikama izgledaju strasno i bolesno!

- Monika Perkovic Rot

Petak, 01.11.2013. 06:48,

Prijavi neprimjeren komentar


fuuuuj kakve glupaceee

- joja

Utorak, 26.11.2013. 17:01,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare

IZDVOJENE TEME

>Sirutka kao izvor proteina i preventiva bolestima

Osnova whey proteina

Sirutka kao izvor proteina i preventiva bolestima

Sirutka je u modernom društvu potpuno zapostavljena namirnica, čije čari tek iznova počinju otkrivati...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Kako napraviti proteinski šejk?

Savjeti

Kako napraviti proteinski šejk?

Svi znamo da proteinski šejkovi poslije napornog treninga pomažu u izgradnji mišića. Ali ako tom proteinskom...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Greške u borbi protiv sresa

Korisni savjeti

Greške u borbi protiv sresa

Još u mlađim danima se navikavamo na stresne situacije, zbog pritiska koji sami sebi stvaramo kao i zbog...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)