Gdje počinje bolest?

Šokantne slike anoreksičnih djevojaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 24.05.2012.

U vrijeme kada se kroz medije servira ideal vitke ženske figure, neke djevojke vide sebe predebelima, bez obzira koliko smršale.

Svake godine, hiljade ljudi, najvećim dijelom mladih djevojaka namjerno se izgladnjuju kako bi postigle figuru koju smatraju savršenom. U pojedinim slučajevima ekstremna težnja za vitkom linjom vodi čak i u smrt.

Anoreksija je bolest sa prepoznatljivim znacima i mora se shvatiti ozbiljno. Donosimo slijedeću galeriju kako bismo motivirali osobe koje pate od anoreksije ili one bliske njima da se suoče sa problemom i pobijede ga prije nego što bude kasno.

Tužno je ovo gledati :( Nadam se da ce ove slike preventivno djelovati na mlade djevojke, ovakav izgled nije nimalo privlačan.

- angel

Četvrtak, 24.05.2012. 18:31,

Prijavi neprimjeren komentar


Mene zanima,gdje se u Hrvatskoj ljeci anoreksija i bulimija,jer i sama sam se suocila sa tom bolescu,koja je za vlastiti zivot velika pretnja,jer samo je najveca stvar u psihi covjeka!A,ove djevojke i zene na slikama izgledaju strasno i bolesno!

- Monika Perkovic Rot

Petak, 01.11.2013. 06:48,

Prijavi neprimjeren komentar


fuuuuj kakve glupaceee

- joja

Utorak, 26.11.2013. 17:01,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare

IZDVOJENE TEME

>Kako regulisati krvni pritisak?

Korisni savjeti

Kako regulisati krvni pritisak?

Visok krvni pritisak je zdravstveni problem koji može kulminirati sa teškim posljedicama poput srčanog ili...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Top 10 namirnica za povećanje mase

Izgradite mišiće

Top 10 namirnica za povećanje mase

Najveći dio osoba koje vježbaju ima isti problem - treniraju kvalitetno, ali se hrane nekvalitetno. To...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Kako se izboriti sa celulitom na butinama?

Pet savjeta

Kako se izboriti sa celulitom na butinama?

Celulit je jedan od najvećih protivnika pripadnica ljepšeg spola, one naprosto lude na samu pomisao o...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)