Gdje počinje bolest?

Šokantne slike anoreksičnih djevojaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 24.05.2012.

U vrijeme kada se kroz medije servira ideal vitke ženske figure, neke djevojke vide sebe predebelima, bez obzira koliko smršale.

Svake godine, hiljade ljudi, najvećim dijelom mladih djevojaka namjerno se izgladnjuju kako bi postigle figuru koju smatraju savršenom. U pojedinim slučajevima ekstremna težnja za vitkom linjom vodi čak i u smrt.

Anoreksija je bolest sa prepoznatljivim znacima i mora se shvatiti ozbiljno. Donosimo slijedeću galeriju kako bismo motivirali osobe koje pate od anoreksije ili one bliske njima da se suoče sa problemom i pobijede ga prije nego što bude kasno.

Tužno je ovo gledati :( Nadam se da ce ove slike preventivno djelovati na mlade djevojke, ovakav izgled nije nimalo privlačan.

- angel

Četvrtak, 24.05.2012. 18:31,

Prijavi neprimjeren komentar


Mene zanima,gdje se u Hrvatskoj ljeci anoreksija i bulimija,jer i sama sam se suocila sa tom bolescu,koja je za vlastiti zivot velika pretnja,jer samo je najveca stvar u psihi covjeka!A,ove djevojke i zene na slikama izgledaju strasno i bolesno!

- Monika Perkovic Rot

Petak, 01.11.2013. 06:48,

Prijavi neprimjeren komentar


fuuuuj kakve glupaceee

- joja

Utorak, 26.11.2013. 17:01,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare

IZDVOJENE TEME

>Kukuruz - kuhani ili pečeni?

Koji je vaš izbor?

Kukuruz - kuhani ili pečeni?

Kukuruz je hrana koja se može pripremiti na razne načine. Osim kao brašno, ovaj žuti plod se može jesti...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Hit dijeta - ležite i mršate

Zanimljivosti

Hit dijeta - ležite i mršate

Zvuči nevjerovatno, ali japanski doktor Fukucudži tvrdi da se ležanjem mogu izgubiti nakupljeni kilogrami....Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Napitak koji čisti tijelo od toksina

Saznajte

Napitak koji čisti tijelo od toksina

Postoji jedan jako jednostavan recept za čišćenje organizma od svih toksina. Organizam reaguje odmah poslije...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)