Gdje počinje bolest?

Šokantne slike anoreksičnih djevojaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 24.05.2012.

U vrijeme kada se kroz medije servira ideal vitke ženske figure, neke djevojke vide sebe predebelima, bez obzira koliko smršale.

Svake godine, hiljade ljudi, najvećim dijelom mladih djevojaka namjerno se izgladnjuju kako bi postigle figuru koju smatraju savršenom. U pojedinim slučajevima ekstremna težnja za vitkom linjom vodi čak i u smrt.

Anoreksija je bolest sa prepoznatljivim znacima i mora se shvatiti ozbiljno. Donosimo slijedeću galeriju kako bismo motivirali osobe koje pate od anoreksije ili one bliske njima da se suoče sa problemom i pobijede ga prije nego što bude kasno.

Tužno je ovo gledati :( Nadam se da ce ove slike preventivno djelovati na mlade djevojke, ovakav izgled nije nimalo privlačan.

- angel

Četvrtak, 24.05.2012. 18:31,

Prijavi neprimjeren komentar


Mene zanima,gdje se u Hrvatskoj ljeci anoreksija i bulimija,jer i sama sam se suocila sa tom bolescu,koja je za vlastiti zivot velika pretnja,jer samo je najveca stvar u psihi covjeka!A,ove djevojke i zene na slikama izgledaju strasno i bolesno!

- Monika Perkovic Rot

Petak, 01.11.2013. 06:48,

Prijavi neprimjeren komentar


fuuuuj kakve glupaceee

- joja

Utorak, 26.11.2013. 17:01,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare

IZDVOJENE TEME

>Kako izbjeći pet najčešćih povreda u teretani

Zlatni savjeti

Kako izbjeći pet najčešćih povreda u teretani

Povrede su dio sportskih aktivnosti i mogu se dogoditi bilo kome. Neke od njih mogu samo na kraće vrijeme...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Odmorite se i opustite kako bi ojačali imunitet

Usporite tempo

Odmorite se i opustite kako bi ojačali imunitet

Brz tempo života osim što nam uskraćuje to da određeni dio vremena posvetimo samima sebi, također se i...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Mlijeko ipak ne smanjuje opasnost od lomova

Rezultati istraživanja

Mlijeko ipak ne smanjuje opasnost od lomova

Čvrstoća kostiju i izloženost opasnosti od lomova uvijek se dovodila u vezu sa nivoom kalcijuma u organizmu,...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)