Gdje počinje bolest?

Šokantne slike anoreksičnih djevojaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 24.05.2012.

U vrijeme kada se kroz medije servira ideal vitke ženske figure, neke djevojke vide sebe predebelima, bez obzira koliko smršale.

Svake godine, hiljade ljudi, najvećim dijelom mladih djevojaka namjerno se izgladnjuju kako bi postigle figuru koju smatraju savršenom. U pojedinim slučajevima ekstremna težnja za vitkom linjom vodi čak i u smrt.

Anoreksija je bolest sa prepoznatljivim znacima i mora se shvatiti ozbiljno. Donosimo slijedeću galeriju kako bismo motivirali osobe koje pate od anoreksije ili one bliske njima da se suoče sa problemom i pobijede ga prije nego što bude kasno.

Tužno je ovo gledati :( Nadam se da ce ove slike preventivno djelovati na mlade djevojke, ovakav izgled nije nimalo privlačan.

- angel

Četvrtak, 24.05.2012. 18:31,

Prijavi neprimjeren komentar


Mene zanima,gdje se u Hrvatskoj ljeci anoreksija i bulimija,jer i sama sam se suocila sa tom bolescu,koja je za vlastiti zivot velika pretnja,jer samo je najveca stvar u psihi covjeka!A,ove djevojke i zene na slikama izgledaju strasno i bolesno!

- Monika Perkovic Rot

Petak, 01.11.2013. 06:48,

Prijavi neprimjeren komentar


fuuuuj kakve glupaceee

- joja

Utorak, 26.11.2013. 17:01,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare

IZDVOJENE TEME

>(Fizičke) Aktivnosti koje poboljšavaju zdravlje

Korisni savjeti

(Fizičke) Aktivnosti koje poboljšavaju zdravlje

"Pij čaj.", "Jedi supu.", "Utopli bubrege.", da to su stvarno dobri savjeti kojih se treba pridržavati kada...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Zašto je septembar najopušteniji mjesec?

Zanimljivosti

Zašto je septembar najopušteniji mjesec?

Ugodno se smjestite u svoju omiljenu fotelju, podignite noge i opustite se, jer od danas počinje...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Kako jutarnja kafa mijenja vaš mozak?

Saznajte

Kako jutarnja kafa mijenja vaš mozak?

Rijetko koja odrasla osoba može da zamisli početak dana bez, najmanje jedne šoljice kafe. Ali rijetko ko zna...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)