Gdje počinje bolest?

Šokantne slike anoreksičnih djevojaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 24.05.2012.

U vrijeme kada se kroz medije servira ideal vitke ženske figure, neke djevojke vide sebe predebelima, bez obzira koliko smršale.

Svake godine, hiljade ljudi, najvećim dijelom mladih djevojaka namjerno se izgladnjuju kako bi postigle figuru koju smatraju savršenom. U pojedinim slučajevima ekstremna težnja za vitkom linjom vodi čak i u smrt.

Anoreksija je bolest sa prepoznatljivim znacima i mora se shvatiti ozbiljno. Donosimo slijedeću galeriju kako bismo motivirali osobe koje pate od anoreksije ili one bliske njima da se suoče sa problemom i pobijede ga prije nego što bude kasno.

Tužno je ovo gledati :( Nadam se da ce ove slike preventivno djelovati na mlade djevojke, ovakav izgled nije nimalo privlačan.

- angel

Četvrtak, 24.05.2012. 18:31,

Prijavi neprimjeren komentar


Mene zanima,gdje se u Hrvatskoj ljeci anoreksija i bulimija,jer i sama sam se suocila sa tom bolescu,koja je za vlastiti zivot velika pretnja,jer samo je najveca stvar u psihi covjeka!A,ove djevojke i zene na slikama izgledaju strasno i bolesno!

- Monika Perkovic Rot

Petak, 01.11.2013. 06:48,

Prijavi neprimjeren komentar


fuuuuj kakve glupaceee

- joja

Utorak, 26.11.2013. 17:01,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare

IZDVOJENE TEME

>Trening bez opreme: Program izvodljiv i kod kuće

Učvrstite cijelo tijelo

Trening bez opreme: Program izvodljiv i kod kuće

Niste u mogućnosti ići u teretanu zbog jednog od niza razloga? To uopšte nije prepreka da ne vježbate svaku...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Šest istezanja potrebnih ako sjedite cijeli dan

Kako spasiti zdravlje

Šest istezanja potrebnih ako sjedite cijeli dan

Moderni stil života i potrebe svijeta za sve većim brojem uposlenika čije se kompletno radno vrijeme doslovno...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Znate li zašto sami sebi uništavate dijetu?

Stop sabotiranju

Znate li zašto sami sebi uništavate dijetu?

Najveći procenat pretilih osoba život provede u neostvarenoj želji da izgleda bolje, te se s vremena na...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)