Gdje počinje bolest?

Šokantne slike anoreksičnih djevojaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 24.05.2012.

U vrijeme kada se kroz medije servira ideal vitke ženske figure, neke djevojke vide sebe predebelima, bez obzira koliko smršale.

Svake godine, hiljade ljudi, najvećim dijelom mladih djevojaka namjerno se izgladnjuju kako bi postigle figuru koju smatraju savršenom. U pojedinim slučajevima ekstremna težnja za vitkom linjom vodi čak i u smrt.

Anoreksija je bolest sa prepoznatljivim znacima i mora se shvatiti ozbiljno. Donosimo slijedeću galeriju kako bismo motivirali osobe koje pate od anoreksije ili one bliske njima da se suoče sa problemom i pobijede ga prije nego što bude kasno.

Tužno je ovo gledati :( Nadam se da ce ove slike preventivno djelovati na mlade djevojke, ovakav izgled nije nimalo privlačan.

- angel

Četvrtak, 24.05.2012. 18:31,

Prijavi neprimjeren komentar


Mene zanima,gdje se u Hrvatskoj ljeci anoreksija i bulimija,jer i sama sam se suocila sa tom bolescu,koja je za vlastiti zivot velika pretnja,jer samo je najveca stvar u psihi covjeka!A,ove djevojke i zene na slikama izgledaju strasno i bolesno!

- Monika Perkovic Rot

Petak, 01.11.2013. 06:48,

Prijavi neprimjeren komentar


fuuuuj kakve glupaceee

- joja

Utorak, 26.11.2013. 17:01,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare

IZDVOJENE TEME

>Spriječite povrede po hladnom vremenu

Korisni savjeti

Spriječite povrede po hladnom vremenu

Kako je zima uzela svoj zamah sve ste više izloženi hladnom vremenu kada ste u potrazi za zadovoljavanjem...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Stvari koje trebate brojati a nisu kalorije

Saznajte

Stvari koje trebate brojati a nisu kalorije

Zbog želje da izgledate atraktivno i mršavije i kako biste izbjegli višak kilograma, češto puta padnete u...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Čudne osobine koje su rezultat genetike

Faktor nasljeđa

Čudne osobine koje su rezultat genetike

Svima je jasno da se od roditelja nasljeđuju različite osobine, tako da je po pitanju izgleda često jako...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)