Gdje počinje bolest?

Šokantne slike anoreksičnih djevojaka

Piše: Body.ba

Četvrtak, 24.05.2012.

U vrijeme kada se kroz medije servira ideal vitke ženske figure, neke djevojke vide sebe predebelima, bez obzira koliko smršale.

Svake godine, hiljade ljudi, najvećim dijelom mladih djevojaka namjerno se izgladnjuju kako bi postigle figuru koju smatraju savršenom. U pojedinim slučajevima ekstremna težnja za vitkom linjom vodi čak i u smrt.

Anoreksija je bolest sa prepoznatljivim znacima i mora se shvatiti ozbiljno. Donosimo slijedeću galeriju kako bismo motivirali osobe koje pate od anoreksije ili one bliske njima da se suoče sa problemom i pobijede ga prije nego što bude kasno.

Tužno je ovo gledati :( Nadam se da ce ove slike preventivno djelovati na mlade djevojke, ovakav izgled nije nimalo privlačan.

- angel

Četvrtak, 24.05.2012. 18:31,

Prijavi neprimjeren komentar


Mene zanima,gdje se u Hrvatskoj ljeci anoreksija i bulimija,jer i sama sam se suocila sa tom bolescu,koja je za vlastiti zivot velika pretnja,jer samo je najveca stvar u psihi covjeka!A,ove djevojke i zene na slikama izgledaju strasno i bolesno!

- Monika Perkovic Rot

Petak, 01.11.2013. 06:48,

Prijavi neprimjeren komentar


fuuuuj kakve glupaceee

- joja

Utorak, 26.11.2013. 17:01,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare

IZDVOJENE TEME

>Da li kreatin zaista pomaže izgradnji mišića?

Čuveni suplement

Da li kreatin zaista pomaže izgradnji mišića?

Nakon whey proteina, kreatin i njegovi pripravci spadaju definitivno među najpoznatije suplemente koje...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>7 "old school" tajni rasta mišića

Tako su radili velikani

7 "old school" tajni rasta mišića

Velikani starog kova su imali dostupne samo najosnovnije elemente za razvoj i dotjerivanje mišićne mase, te...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Dennis Wolf: 4 najveće greške kod treninga prsa

Savjeti velikana

Dennis Wolf: 4 najveće greške kod treninga prsa

Dennis Wolf je jedan od najuspješnijih bodybuildera današnjice. Jedini je čovjek koji može ugroziti...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)