Od bodybuildera do člana bob ekipe na Olimpijadi - Body.ba

Hakeem Abdul-Saboor

Od bodybuildera do člana bob ekipe na Olimpijadi

Piše: Body.ba

Utorak, 13.02.2018.

Član olimpijskog tima Sjedinjenih Američkih Država i jedan od pilota na bob stazi Hakeem Abdul-Saboor, jedan je od najinteresantnijih sportista na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama. Naime, on je prvi sportista nakon 1998. godine koji se preorijentisao iz drugog fizički zahtjevnog sporta i sjeo u bob.

Na Olimpijskim igrama ne može nastupiti bilo kakav sportista, već je to sve sama planetarna elita, a ovaj američki predstavnik je upravo jedan od takvih genetski nadarenih. Na visokom nivou je od srednje škole igrao različite sportove, košarku, fudbal, a takmičio se i u nekoliko atletskih disciplina.

Nakon što je pretrpio niz povreda Hakeem Abdul-Saboor se posvetio svojoj drugoj strasti - bodybuildingu, a nakon što je godine 2012. postavio svoje fotografije na stranicu bodybuilding.com, organizatori takmičenja FIT USA su ga pozvali da i on nastupi. Tada je završio na izvanrednom 4. mjestu, a dobio je i priznanje kao pobjednik u glasanju od strane gledaoca kojima se njegova tjelesna kompozicija najviše svidjela.

Interesantan splet okolnosti ga je ponovo doveo u centar pažnje javnosti. Njegov videosnimak kako skače i glavom dotiče plafon 3 metra visok postao je pravi hit. Video je došao i do Brada DeWeesea, jednog od bivših čelnika Američkog olimpijskog komiteta, a kao rezultat svega toga, Hakeem je pozvan na jedan događaj.

"Bespotrebno je govoriti da je Hakeem imao perfektan rezultat na svakom događaju, čak i kada se počeo nervirati na polovini testova. Od tada, imam čast da treniram Hekeema kroz 3 nacionalna tima i na kraju u olimpijskom timu", ispričao je Brad DeWeese.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Kako probiti svoju granicu na bench potisku?

Rušenje platoa

Kako probiti svoju granicu na bench potisku?

Da bi mišići rasli i cijela tjelesna kompozicija napredovala, neophodno je iz treninga u trening povećavati...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>10 namirnica uz koje ćete izgubiti višak kilograma

10 najboljih

10 namirnica uz koje ćete izgubiti višak kilograma

Veoma je važno znati da nisu sve kalorije kreirane podjednako, te da različite namirnice prolaze kroz...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Šta je alopecija i kako je liječiti?

Zašto gubite kosu?

Šta je alopecija i kako je liječiti?

Neki ljudi doživljavaju gubitak kose, što je poznato kao alopecija, i to je stanje kroz koje mnogi ljudi...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)