Od bodybuildera do člana bob ekipe na Olimpijadi - Body.ba

Hakeem Abdul-Saboor

Od bodybuildera do člana bob ekipe na Olimpijadi

Piše: Body.ba

Utorak, 13.02.2018.

Član olimpijskog tima Sjedinjenih Američkih Država i jedan od pilota na bob stazi Hakeem Abdul-Saboor, jedan je od najinteresantnijih sportista na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama. Naime, on je prvi sportista nakon 1998. godine koji se preorijentisao iz drugog fizički zahtjevnog sporta i sjeo u bob.

Na Olimpijskim igrama ne može nastupiti bilo kakav sportista, već je to sve sama planetarna elita, a ovaj američki predstavnik je upravo jedan od takvih genetski nadarenih. Na visokom nivou je od srednje škole igrao različite sportove, košarku, fudbal, a takmičio se i u nekoliko atletskih disciplina.

Nakon što je pretrpio niz povreda Hakeem Abdul-Saboor se posvetio svojoj drugoj strasti - bodybuildingu, a nakon što je godine 2012. postavio svoje fotografije na stranicu bodybuilding.com, organizatori takmičenja FIT USA su ga pozvali da i on nastupi. Tada je završio na izvanrednom 4. mjestu, a dobio je i priznanje kao pobjednik u glasanju od strane gledaoca kojima se njegova tjelesna kompozicija najviše svidjela.

Interesantan splet okolnosti ga je ponovo doveo u centar pažnje javnosti. Njegov videosnimak kako skače i glavom dotiče plafon 3 metra visok postao je pravi hit. Video je došao i do Brada DeWeesea, jednog od bivših čelnika Američkog olimpijskog komiteta, a kao rezultat svega toga, Hakeem je pozvan na jedan događaj.

"Bespotrebno je govoriti da je Hakeem imao perfektan rezultat na svakom događaju, čak i kada se počeo nervirati na polovini testova. Od tada, imam čast da treniram Hekeema kroz 3 nacionalna tima i na kraju u olimpijskom timu", ispričao je Brad DeWeese.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Prženje više puta na istom ulju - zašto je opasno?

Dva ili više puta

Prženje više puta na istom ulju - zašto je opasno?

Korištenje istog ulja za prženje dva ili više obroka je jedan od najgorih poteza koji se mogu napraviti u...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Šta je vježbanje, a šta treniranje?

Postoji razlika

Šta je vježbanje, a šta treniranje?

Došao je taj dan. Dan kada ste konačno odlučili da ćete se aktivirati. Istražili ste na internetu koje vježbe...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Zatezanje trbušnih mišića

Vježbe za abdomen

Zatezanje trbušnih mišića

Abdominalni mišići su presudne važnosti za koordinaciju dosta mišića koji se nalaze i u gornjem i u donjem...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)