Od bodybuildera do člana bob ekipe na Olimpijadi - Body.ba

Hakeem Abdul-Saboor

Od bodybuildera do člana bob ekipe na Olimpijadi

Piše: Body.ba

Utorak, 13.02.2018.

Član olimpijskog tima Sjedinjenih Američkih Država i jedan od pilota na bob stazi Hakeem Abdul-Saboor, jedan je od najinteresantnijih sportista na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama. Naime, on je prvi sportista nakon 1998. godine koji se preorijentisao iz drugog fizički zahtjevnog sporta i sjeo u bob.

Na Olimpijskim igrama ne može nastupiti bilo kakav sportista, već je to sve sama planetarna elita, a ovaj američki predstavnik je upravo jedan od takvih genetski nadarenih. Na visokom nivou je od srednje škole igrao različite sportove, košarku, fudbal, a takmičio se i u nekoliko atletskih disciplina.

Nakon što je pretrpio niz povreda Hakeem Abdul-Saboor se posvetio svojoj drugoj strasti - bodybuildingu, a nakon što je godine 2012. postavio svoje fotografije na stranicu bodybuilding.com, organizatori takmičenja FIT USA su ga pozvali da i on nastupi. Tada je završio na izvanrednom 4. mjestu, a dobio je i priznanje kao pobjednik u glasanju od strane gledaoca kojima se njegova tjelesna kompozicija najviše svidjela.

Interesantan splet okolnosti ga je ponovo doveo u centar pažnje javnosti. Njegov videosnimak kako skače i glavom dotiče plafon 3 metra visok postao je pravi hit. Video je došao i do Brada DeWeesea, jednog od bivših čelnika Američkog olimpijskog komiteta, a kao rezultat svega toga, Hakeem je pozvan na jedan događaj.

"Bespotrebno je govoriti da je Hakeem imao perfektan rezultat na svakom događaju, čak i kada se počeo nervirati na polovini testova. Od tada, imam čast da treniram Hekeema kroz 3 nacionalna tima i na kraju u olimpijskom timu", ispričao je Brad DeWeese.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Optimalno trajanje treninga od 30 do 40 minuta

Evo i zašto

Optimalno trajanje treninga od 30 do 40 minuta

Mnogi ljudi se pitaju koliko je optimalno trajanje treninga za maksimum efikasnosti, kako na sam rast mišića,...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Bezglutenski muffini bez šećera

Nutribullet ekstraktor

Bezglutenski muffini bez šećera

Griz je poslastica našeg djetinstva i malo nas je koji ga nismo sa slašću jeli. Ova varijanta griza je nešto...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>9 najboljih vježbi koje sigurno ne radite

Nove ideje

9 najboljih vježbi koje sigurno ne radite

Fitness stručnjaci strogo preporučuju dorađivanje i mijenjanje trening programa svakih 4 do 6 sedmica, a sve...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)