Svim osobama koje se pokušavaju hraniti zdravo, ali i većini ostalih ljudi kristalno je jasno da paštete i viršle predstavljaju pravi otpad među mesnatim proizvodima. Ipak, većini osoba to nije dovoljno pa i dalje konzumiraju ovu hranu.
Šokantno: Ovako se prave viršle i paštete
Najveći otpad od hraneZbog toga, kako bi postali koliko toliko svjesniji, donosimo snimak procesa proizvodnje viršli. U ovom slučaju radi se o kombinaciji svinjskih i pilećih, ali isti proces proizvodnje je i kod ostalih vrsta, samo što se umjesto svinja melju kompletne kokoši, krave...
Radi se o tome da se kompletno truplo životinja potpuno samelje, te se u takvu smjesu dodaje premaz formiran od procijeđenih pilećih trupova polivenih vodom. Nakon toga, dodaje se cijeli niz hemijskih sastojaka, od konzervansa, aroma, boja, raznih aditiva, pa sve do škroba koji povezuje materiju i daje joj punoću. Mljeveni škrob je razlog zbog kojeg se viršle nakon kuhanja povećaju.
Video definitivno nije za ljude slabijeg želuca, ali bez obzira na to koliko bila muka svima koji pogledaju ovaj snimak, veće gađenje bi im trebao izazivati jedan tako upakovan artikal koji se pripremljen nalazi u njihovom tanjuru.