Adnan Gosto po četvrti put apsolutni šampion BiH - Body.ba

Državno prvenstvo BiH

Adnan Gosto po četvrti put apsolutni šampion BiH

Piše: Body.ba

Ponedeljak, 27.04.2015.

Adnan Gosto po četvrti put apsolutni šampion BiH

Okončano je i 16. po redu državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u bodybuildingu, koje je ovoga puta održano u Tomislavgradu, te je baš kao i ranijih sezona proteklo u znaku sjajnog Mostarca Adnana Goste.

Učešće u otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine je uzelo 35 takmičara, raspoređenih u niz različitih kategorija, kako muških, tako i ženskih.

U juniorskoj konkurenciji zlatne medalje su odnijeli Benjamin Raič (kategorija do 75 kilograma) i Boris Planinić (kategorija + 75 kg).

Men's Physique kategorija do 178 cm je očekivano pokorena od strane Belmira Berberovića, dok je u među takmičarima + 178 cm slavio Miodrag Nedić.

Classic bodybuilding kategorija također podijeljena po visini je donijela također dva šampiona - Irzada Hotića (do 180 cm) i Alena Ahmethodžića koji je nastupio u kategoriji classic + 180 cm.

Bodybuilding kategorije, koje su svakako i najatraktivnije, kao i obično su podijeljene u tri potkategorije. U konkurenciji do 80 kilograma pobjedu je odnio Mirnes Husanović, do 90 kilograma je slavio dobro poznati Adnan Gosto, dok je u konkurenciji 90+ zlato pripalo Saši Draškoviću.

Apsolutna kategorija je donijela zanimljive okršaje na bini, a kao i prethodne tri sezone i ovoga puta je Adnan Gosto proglašen apsolutnim šampionom Bosne i Hercegovine.

Kategorija wheelchair je kao i svaki put dosad izazvala veliko divljenje prisutnih, budući da su osobe bez mogućnosti samostalnog kretanja ponovo pokazale kako ljudska snaga i volja ne poznaju nikakve barijere. Nadir Hajro je ponovo proglašen za šampiona države u ovoj kategoriji.

Što se tiče pripadnica ljepšeg spola i one su imale svoje velike trenutke na bini, a Lana Omerović je proglašena za pobjednicu u kategoriji Body bikini do 168 cm, dok je u konkurenciji +168 cm zlato osvojila dobro poznata Lejla Šebić. Dijana Huskić je slavila u kategoriji Fitness bikini.

Treba istaći da je cijelo takmičenje ostalo u sjeni skandala nastalog zbog nezadovoljstva jednog od takmičara iz 90+ kategorije, koji je na bini pocijepao plaketu namijenjenu osvajaču 4. pozicije, te javno optužio žiri za malverzacije.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Phil Heath odgovorio Shawnu Rayju ko je bolji

Prepucavanje asova

Phil Heath odgovorio Shawnu Rayju ko je bolji

Sedmerostruki Mr. Olympia Phil Heath, poznat je kao osoba koja nerijetko daje žestoke odgovore svima koji ga...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>71-godišnjak fascinira: Stallone ponovo u teretani

Legendarni glumac

71-godišnjak fascinira: Stallone ponovo u teretani

Legendarni glumac Silvester Stallone ponovo trenira punom parom i priprema tijelo za novi veteranski mišićavi...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Motivišite se uz superheroje stvarnog života

Mass monster motivacija

Motivišite se uz superheroje stvarnog života

Motivacija je ključ uspjeha u svakom poslu i u savladavanju svakog velikog izazova. Za izgradnju tijela do...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)

>Luda transformacija leđa Artemusa Dolgina

15 godina rada

Luda transformacija leđa Artemusa Dolgina

Artemus Dolgin je IFBB PRO bodybuilder koji živi jednim posve drugačijim životom. Izgradio je tijelo doslovno...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)