2 2/4

2. Brže unapređenje mišićne mase

4 razloga zašto su treninzi cijelog tijela odlični
4 razloga zašto su treninzi cijelog tijela odlični

Ukoliko se ne radi o bodybuilderima takmičarima, a što većina vježbača definitivno nije, daleko najbolji način rada na povećanju mišićne mase je kroz složene vježbe i što istovremeno znači eliminaciju svih izolacionih - čak i biceps pregiba. Jednostavno, velike i teške vježbe koje preostaju djelovat će mnogo bolje na hipertrofiju svih mišića tijela.

Preskakanjem izolacionih vježbi gube se samo neki završni efekti koje svakako mogu primijetiti samo ekstra napredni vježbači, dok je za sve ostale jedina promjena samo ubrzanje napretka.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak