3 3/5

Tursko ustajanje

Trening fudbalera: Vježbe koje će vam dati snagu tokom utakmice
Trening fudbalera: Vježbe koje će vam dati snagu tokom utakmice

Koristeći bučicu, lezite tako da su vaša leđa okrenuta prema tlu, vaše desno koljeno savijeno sa stopalom na podu, a lijeva noga ispravljena. Držite bučicu u desnoj ruci, a lijevu postavite dijagonalno na vašoj strani, s dlanom okrenutim prema podu. Izvucite desnu ruku s težinom i podignite je gore, direktno iznad ramena. Kukove gurajte prema gore, a lijevo koljeno savijte tako da noga bude iza vas. U ovom trenutku vaše desno koljeno treba biti savijeno ispred vas, a stopalo ravno na podu. Preokrenite kretanje i vratite se na početnu poziciju. Napravite 2-3 seta od 8-10 ponavljanja. Ako vam je teško da shvatite tačno kako se radi ova vježba, detaljnije pogledajte u videu ispod.

Zašto je korisna?

Ova vježba povećava pokretljivost ramena, jača core, te pomaže s brzinom i snagom fudbalera. Vježba pomaže kod fleksibilnosti kukova, što je ključno kod nogometaša kada mijenjaju smjer i brzinu na terenu.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak