1 1/4

1. Gledamo na dijetu kao na riješenje

4 razloga zašto vraćate izgubljene kilograme
4 razloga zašto vraćate izgubljene kilograme

Sam koncept dijete je za mnoge ljude problematičan – i to ne u smislu da je teško otići na dijetu i izdržati do kraja. Problem je u tome što je naš mozak tako podešen da preferira „instant“ zadovoljstva i riješenja. Zato tražimo dijete koje obećavaju čuda za što kraće vrijeme tako što jedemo samo jednu stvar ili skroz izbacimo cijelu kategoriju namirnica.

Neke od njih zaista i mogu da rezultiraju izuzetnim gubljenjem kilograma za par sedmica. Ali, nijedna od njih vam neće promijeniti ono što je dovela do toga da prvobitno nabacite kilograme: navike u ishrani i metabolizam. Najbolje riješenje za to je da pravite promjene koje možete da održite na duže staze – smanjite unos hrane i jedite hranu koja ima manje nepotrebnih kalorija

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak