Želite ravan stomak? Ovo su savjeti za vas - Body.ba

Pravila ishrane

Želite ravan stomak? Ovo su savjeti za vas

Piše: Body.ba

Srijeda, 03.09.2014.

Želite ravan stomak? Ovo su savjeti za vas

Toliko veliki broj pripadnica ljepšeg spola ima žal za ravnim stomakom, onakvim kakav imaju modeli i glumice, a prije svega sportistkinje. Dakako, ovdje ne mislimo na dame koje bi željele, a nikada nisu ni pomislite na to da prestanu sa pijenjem Coca-Cole i sličnim navikama, već na one koje su zaista nešto probale i nisu uspjele.

Prva stvar koju treba uraditi je rušenje mita o vježbanju. Samo vježbanje ne može izravnati stomak i istopiti masne naslage na nekim dijelovima, već se najveći dio posla obavlja u kuhinji i u supermarketu prilikom odabira namirnica.

Neka od najvažnijih pravila koja bi trebalo ispoštovati, a koja na kraju vode do ispunjenja dugo željene želje su:

- Izbjegavanje teško probavljive hrane

Logično je da posao razlaganja ovakve hrane traje dugo i da razlaganje masne i jako slatke hrane mora imati efekta i na vanjskom izgledu. To da ista ta hrana najviše gradi masne naslage, poseban je problem koji treba najozbiljnije shvatiti.

- Izbjegavanje soli

Sol zadržava vodu u organizmu i izaziva nadutost. Samim tim jako posoljene namirnice u stanju su blago promijeniti izgled većeg dijela tijela. 1.500 mg soli je dnevna preporučena količina pa se potrudite da joj budete što bliži.

- Unos dovoljne količine vlakana

Hrana bogata vlaknima, obično je bogata i cijelim nizom važnih i zdravih mikronutrijenata. Sama vlakna koja nalazimo u povrću, voću i žitaricama nisu rastvorljivi elementi, te imaju funkciju čišćenja organa probave u kojima slikovito rečeno svojim boravkom ispunjavaju prostor, a od kojih se nije moguće udebljati.

- Unos dovoljne količine vode

Svaka ćelija tijela sadrži vodu, a uredno funkcionisanje svih dijelova tijela s tom činjenicom je povezano. Smanjen unos vode remeti nivoe kalija i natrija, a osim toga voda pomaže unesenim vlaknima da pravilno obave svoj posao.

- Izbjegavanje umjetnih zaslađivača

Radi se o hemijskim tvarima koji čak i ne mogu biti u cijelosti probavljeni, pa do bakterije u crijevima fermentiraju, sve to dovodi do nastanka gasova i povećanja nadutosti. Do ovih zaslađivača je najlakše doći konzumiranjem proizvoda "bez šećera".

- Unos dovoljnih količina kalija

Mikronutrijent koji ima veliku ulogu u izbacivanju viška vode iz organizma, a čije izbacivanje nerijetko rješava problem neravnoće stomaka. Banane i krompir su najbolji izvori kalija.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Najčudnija revija održana u Milanu

Nesavršeni modeli

Najčudnija revija održana u Milanu

Kako velika većina ljudi nema tijela ni blizu idealno građena kao kod manekena i manekenki, modni dizajneri...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Djevojka čijim kvadricepsima se svi dive

Ne, nije fotošop

Djevojka čijim kvadricepsima se svi dive

Kada vide fotografije Bakhar Nabieve, mnogi pomisle da se radi o nečijem umijeću obrade fotografija....Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Volite stražnjice a ne znate Rosu? Neoprostivo!

Grijeh je pokrivati

Volite stražnjice a ne znate Rosu? Neoprostivo!

Nekad stvarno imamo probleme s previše utrošenog vremena na Instagram profilima seksi djevojaka na koje...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Beyoncé odlučila: strogom dijetom skida kilograme

Ozbiljna dijeta

Beyoncé odlučila: strogom dijetom skida kilograme

Beyoncé je riješila da ne prepušta stvari slučaju, pa se bacila na ozbiljnu dijetu, kako bi njena figura...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)