3 1/3

Ishrana bazirana na salatama i bez imalo masti

Pogrešna vjerovanja zbog kojih nikada nećete imati "six-pack"
Pogrešna vjerovanja zbog kojih nikada nećete imati "six-pack"

Kada se spomene pojam "dijetalna ishrana" ili "sportska ishrana", većina u prvi mah pomisli na jedenje salata i voća tokom cijeloga dana, pa je i to jedan od velikih razloga zašto rijetko ko pravi dobre rezultate i ima lijepe trbušne mišiće. Protein je ključ svake dijete i svakog napretka mišića, meso i ostali izvori proteina, trebali bi osiguravati minimalno 1 gram proteina po kilogramu tjelesne mase, uporedo sa vježbanjem i aktivnim životom. Tek tada će svaki mišić početi poprimati željeni oblik, pa tako i trbušni mišići.

Pored toga, masti nisu problem i nijedna ispravna dijeta ih ne isključuje, samo se vodi računa o tome da se unose zdrave masti. Za jak organizam i jake i isklesane mišiće, potrebna je i jaka hrana, a same salate i voće to definitivno nisu.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak