Arnoldu Schwarzeneggeru veganska prehrana spasila zdravlje

Glumac se hranio isključivo veganskim namirnicama

Legendarni bodybuilder Arnold Schwarzenegger otkrio je kako se posljednjih pet godina hranio najviše biljnom ishranom, zbog čega je snizio holesterol i poboljšao ukupno zdravlje.

Arnoldu Schwarzeneggeru veganska prehrana spasila zdravlje

On je rekao da je poboljšao svoje zdravlje hraneći se biljnom ishranom. Prema njegovim riječima, 80 posto onoga što je jeo bilo je vegansko, dok je povremene izuzetke pravio dok je jeo odrezak ili bečku šniclu.

"Generalno se osjećam zdravije i mlađe. Moj nivo lošeg holesterola je toliko nizak da je moj doktor mislio da sam možda druga osoba", rekao je Schwarzenegger.

Određene namirnice životinjskog prijekla poput masnih komada mesa, prerađenog mesa te mliječnih proizvoda poput sira povezani su s višim nivoima holesterola.

Za razliku od toga, povrće, naročito lisnato, te cjelovite žitarice i bobičastvo voće mogu da pomognu u snižavanju holesterola bez lijekova, a to je pomoglo Schwarzzenegru koji i dalje redovno trenira.

U svojoj karijeri legendarni glumac osvojio je čak pet titula Mr. Universe i ukupno sedam Mr. Olympia naslova. Arnold je bio proglašen za estetski najproporcionalnijeg čovjeka na svijetu. Gotovo čitavo desetljeće dominirao je bodybuilding scenom zaradivši nadimak “Austrijski Hrast”.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak