Pametan odabir hrane na pauzi, obično je pitanje o kom se vodi najviše brige, a u stvari je samo jedan od faktora koji se treba nadograditi na tri navedena koraka. Naravno, da je kompletan sistem ishrane i brige o zdravlju uredskih radnika na prilično katastrofalnom nivou, najbolje pokazuju meni na pauzama na kom se nalaze pite, hamburgeri, pizze, paste i slična hrana. Ali, i to je razumljivo jer svi ti ljudi žude za kalorijama i povećanju nivoa šećera u krvi, budući da su upali u zamku lošeg pristupa ishrani, pa nikakva zdravija varijanta ručka ne djeluje privlačno.
Tek kada se uklope sve stvari, može se pričati o izbjegavanju masne hrane na pauzama, bazirane na bijelom brašnu i nepotrebnim šećerima, te baziranju na složene ugljikohidrate, proteine, povrće kao važan dio ishrane i ostalo.
Ako samo UH pojedes za dorucak, bices gladan za sat-dva i jedva izdrzati na poslu. A saka badema u tom slucaju ce samo odmoci. Ne slazem se ni sa cim navedenim, osim makar 2l vode dnevno.
Ja doruckujem u 6 ujutru. Ustanem rano samo zato da bih mogla jesti prije posla. I to ne UH nego jaja na puteru, whey protein s kasikom mljevenog lana. Hljeb i peciva ni u kom slucaju. Do pauze na poslu kad ostali doruckuju meni je to vec drugi obrok. Obavezno pileca prsa sa salatom. Kod kuce vec imam spremno, opet obavezno protein i nerafinirane masnoce. Kokosovo ulje obavezno 15 min prije obroka.
1. nisam nikad gladna
2. smrsavila sam 10 kg u 3 mj
3. nisam se nikad bolje osjecala