2 2/7

Nepasterizirani mliječni proizvodi

7 namirnica koje najčešće uzrokuju trovanje hranom
7 namirnica koje najčešće uzrokuju trovanje hranom

Pasterizacija je proces zagrijavanja tekućine ili hrane za ubijanje štetnih mikroorganizama. Proizvođači hrane pasteriziraju mliječne proizvode, uključujući mlijeko i sir, kako bi ih učinili sigurnijim za konzumiranje. Pasterizacija ubija štetne bakterije i parazite poput Brucella, Campylobacter, Cryptosporidium, E. coli, Listeria i Salmonelle. Nepasterizirano mlijeko ima najmanje 150 puta veću vjerojatnost da će izazvati trovanje hranom, a 13 puta veću vjerojatnost hospitalizacije od pasteriziranih mliječnih proizvoda.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak