10 10/10

10. Želatin

Gorka istina za sve ljubitelje slatkiša
Gorka istina za sve ljubitelje slatkiša

Želatin se dobija iz kolagena, proteina koji daje snagu i potporu tkivima i organima, te je glavni sastojak vezivnog tkiva kod svih životinja. Dodaje se većini slatkiša, a najčešće gumenim bombonama. Preporučuje se vegetarijancima da obrate pažnju na ovaj sastojak, s obzirom da neki (rijetki) proizvođači koriste i biljni želatin. Takođe se preporučuje pažnja i svim pripadnicima religija koje izričito zabranjuju konzumiranje bilo kakvih sastojaka svinjskog porijekla – jer se želatin uglavnom i dobija od svinjske kože.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak