7 7/10

7. Kukci u prahu

Gorka istina za sve ljubitelje slatkiša
Gorka istina za sve ljubitelje slatkiša

Karmin (karminska kiselina) se koristi u proizvodnji umjetnog cvijeća, boje, tinte, ruža, kozmetike, te se rutinski dodaje prehrambenim proizvodima kao što su jogurt i određene marke sokova, slatkiša. Uglavnom u one sa rubin –crvenom bojom. Karmin se priprema tako što se sasušeni kukci kuhaju u amonijaku ili otopini natrijevog karbonata, i pri tome prolaze kroz niz ostalih tretmana – sve dok se ne dobije Karminska kiselina.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak