Hrana koja povećava rizik od Alzheimerove bolesti

Ograničite unos

Kada se držimo specifičnih planova ishrane, većina nas razmišlja o dugoročnim učincima hrane na naš struk, mišiće i zdravlje organa. Često ne povezujemo svoje mentalno zdravlje s dugotrajnim bolestima poput demencije ili Alzheimerove bolesti, s hranom koju unosimo u svoje tijelo. Međutim, brojna istraživanja su počela polako otkrivati da se ovi elementi oslanjaju jedni na druge. 

Hrana koja povećava rizik od Alzheimerove bolesti

Nauka je počela otkrivati da neke od namirnica koje jedemo mogu potencijalno povećati rizik od Alzheimerove bolesti kasnije u životu. Važno je da shvatite koje namirnice mogu povećati rizik od Alzheimerove bolesti kako biste napravili promjene u vašoj ishrani. Body.ba vam u nastavku donosi nekoliko namirnica koje trebate izbjegavati:

Komentari (1)

TAALIJANI jedu najvise tjesteninu pa opet imaju mal broj ljudi kojj imaju Alchajmerovu bolest

Bobika
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak