Isključivo jedna namirnica je neizostavna u svakodnevnici Rafaela Nadala

Bez toga ne može

Rafael Nadal jedan je od najboljih sportista svijeta. Španski teniski majstor, koji je navršio 36 godina, u dobroj je formi uz strogu prehranu i iznimno zahtjevne treninge.

Isključivo jedna namirnica je neizostavna u svakodnevnici Rafaela Nadala

Nadal je nedavno osvojio rekordnu 22. Grand Slam titulu, a čak ni povrede ga nisu spriječile da ponovo pokori Roland Garros.

Rafa je jedan od najboljih svih vremena, a impresivno je koliko ima snage i kakvu mišičnu građu posjeduje u ovim, da kažemo kasnim sportskim godinama.

Nadal tvrdi da postoji hrana koju jede svako jutro i da nikad ne odustaje. Riječ je o ekstra djevičanskom maslinovom ulju za koje tvrdi da mu je "esencijalno".

"Gdje god da sam, uvijek tražim ekstra djevičansko maslinovo ulje ili obično maslinovo ulje. Za mene je to nezaobilazna hrana. Svako jutro doručkujem tost s maslinovim uljem, a za ručak i večeru obično imam salatu ili ribu, uvijek s kapljicom ekstra djevičanskog maslinovog ulja. To je stalni dio moje prehrane i načina prehrane. Kombiniranje uravnotežene prehrane sa sportom čini vas boljom osobom, čini se da se osjećate bolje", objasnio je teniser u intervjuu za Evooleum Guide, koji svake godine sastavlja ljestvicu 100 najboljih ulja ekstra djevičanskih maslina iz svih krajeva svijeta.

Hrana koju Nadal spominje nezamjenjiva je u njegovoj prehrani zbog svojih velikih zdravstvenih dobrobiti, "smanjenje upale, oksidativnog stresa i kardiovaskularnog rizika povezanog sa starenjem", prema Španskoj zakladi za zdravlje srca.

Također, u usporedbi s drugim uljima, maslinovo ulje sadrži veliku količinu polifenola, vitamina poput K i D koji štite kosti, ali i drugih minerala.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak