Moguće je i to, jesti ukusan kolač ali bez brige zbog unosa mnogo prostih ugljikohidrata u organizam, što je inače poznato kao veoma pogubno za dobru tjelesnu liniju. Sve što treba je detaljno ispratiti uputstvo o pripremi ove fitness i zdravstveno prihvatljive poslastice.
Napravite ukusni kolač bez šećera i brašna
Ukusno ali zdravoPotrebni sastojci za pripremu kolača bez brašna i šećera su:
- 4 jajeta
- 200 grama oraha/badema/lješnjaka/kokosa
- 2 narandže
- pola kašićice sode bikarbone
Sastojci za pripremu preliva:
- 100 grama crne čokolade
- 200 grama light pavlake za kuhanje
Postupak pripreme:
Sa sodom birkarbonom i vodom napraviti rastvor u kom treba na pola sata potopiti narandže. Nakon toga ih kuhati pola sata kako bi omekšale. Nakon tog, najdužeg dijela pripreme sastojaka, narandže ubaciti u blender, zajedno sa mljevenim orašastim plodovima ili kokosom (za koju god varijantu se odlučili, bilo da se radi o svim ili kombinaciji određenih) i malo sode bikarbone.
Nakon blendanja, smjesu peči 20 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
Pripremiti preliv kuhajući neutralnu pavlaku, dodajući joj crnu čokoladu dok se ne istopi i sve to formira jedinstvenu smjesu.
Pečeni kolač preliti čokoladnim prelivom, te ga ostaviti da se ohladi. Rashlađenog u frižideru, kolač rezati na šnite veličina po želji i poslužiti.
Recept je odlican, s kolac jos bolji. Uzivajte!