Ovu ćete granolu pripremiti u tren oka, a svakog ćete jutra imati spreman doručak. Domaća granola je savršen način da se pobrinete da svakog jutra imate zdrav obrok. Možete je pripremiti tijekom vikenda i imati za cijelu sedmicu koja je pred vama. U nastavku vam donosimo recept s bloga Deliciously Ella.
Savršena domaća granola s narandžom i vanilijom
Super zdrav obrok
Sastojci:
400 g zobenih pahuljica
70 g suncokretovih sjemenki
50 g bučinih sjemenki
4 kašičice cimeta
40 g listića badema
60 g tostiranog kokosa
1 kašičica vanilije u prahu
90 g kokosovog ulja
100 g grožđica
160 ml javorovog sirupa
malo soka od naranče
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 140 stepeni i upalite ventilator ako ga imate. Na slaboj vatri u lončiću rastopite kokosovo ulje i javorov sirup, maknite s vatre pa dodajte sok pola narandže, cimet i vaniliju. Zatim umiješajte sve ostale sastojke u drugoj zdjeli pa ih dodajte mokroj smjesi s javorovim sirupom, kokosovim uljem, narandžom, vanilijom i cimetom. Promiješajte dobro pa smjesu rasporedite u pleh na koji ste stavili papir za pečenje. Smjesu pecite 45 minuta uz miješanje svakih 5 minuta kako biste dobili ravnomjerno zlatnu granolu. Kad je gotova izvadite da se hladi i kada dođe otprilike na sobnu temperaturu, u granolu još umiješajte kokos i grožđice.