3 3/9

Brada štiti od razvoja karcinoma

Devet promjena koje se događaju muškarcima nakon što puste bradu
Devet promjena koje se događaju muškarcima nakon što puste bradu

Kada se neobrijan muškarac duže vrijeme izloži suncu, a nakon toga iskoristi svoj brijač, vrlo brzo će primijetiti da su obrazi, brada i predio iznad gornje usne ostali bijeli, što daje pomalo smiješan efekat. Međutim, to zapravo otkriva činjenicu da brada štiti veći dio lica od opasnih ultraljubičastih zraka, a koje su poznate kao ključni uzročnici karcinoma kože.

Istraživanje provedeno na Queensland univerzitetu je pokazalo da se rizik od dobijanja raka u predjelu glave smanjuje za 1/3 kod muškaraca koji su odlučili da puste bradu.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak