2 2/5

Najbolja hrana za zdravu bradu

Kako ubrzati rast brade?
Kako ubrzati rast brade?

Ako imate dobro izbalansiranu i zdravu ishranu, ne samo da ćete uživati u mnogim zdravstvenim prednostima, već će i vaša brada imati mnogo bolje šanse da raste. Da biste pomogli vašoj bradi da izraste, potrebno je uključiti ove namirnice u vašu ishranu:

Slatki krompir - Bogat je beta-karotenom koji pomaže rastu ćelija u bradi. Beta keratin se pretvara u vitamin A, a to dovodi do povećanja rasta ćelija unutar dlaka na bradi.

Jaja - Osim što su bogata proteinima, jaja su prirodan izvor biotina, za koji je poznato da jača kosu. Jaja također sadrže mnoge minerale kao što su željezo, kalcij i cink.

Špinat - Bogat je kalcijumom, željezom, magnezijumom, proteinima i kalijumom. Ovo su bitni faktori za zdrav rast brade.

Cimet - Pomaže protoku kiseonika u folikule kose. Ne morate ga konzumirati previše, već ga povremeno dodajte hrani kako biste popravili okus.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak