1 1/4

Magic Johnson - AIDS

I oni su ljudi: Slavne ličnosti sa oboljenjima
I oni su ljudi: Slavne ličnosti sa oboljenjima

Obavljanje rutinskog pregleda krvi i poziv od strane ljekara koji je uslijedio nakon toga, slavnom košarkašu Magicu Johnsonu je promijenio život. Dijagnosticiran mu je HIV, a njegove riječi najbolje oslikavaju kako se tada osjećao: "Bio sam devastiran, uništen. Moramo se sjetiti da su u to vrijeme ljudi stvarno umirali od AIDS-a. Ja nisam osoba koja bježi od izazova, suočavao sam se s njima. Nisam osoba koja dugo leži na dnu, uvijek sam bio optimističan, tako da sam rekao sebi - 'uvijek si bio optimističan u svemu, nema razlike ni sada'".

Od tog trenutka 1991. godine, pa sve do danas, Magic Johnson se suvereno nosi sa svojim zdravstvenim problemom, do te mjere da su čak krenule i sumnje da uopće boluje od pomenute bolesti. Postao je poznati govornik o ovoj bolesti i osoba koja skreće pažnju da su i heteroseksualne osobe pod jednako velikom prijetnjom od nje. Osnivač je zaklade Magic Johnson Foundation za borbu protiv AIDS-a.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak