Odgodite menstrualni ciklus na prirodan način - Body.ba

Odgodite bolove

Odgodite menstrualni ciklus na prirodan način

Piše: Body.ba

Srijeda, 06.11.2013.

Odgodite menstrualni ciklus na prirodan način

Žene mogu imati više razloga zbog kojih žele da ponekad i odlože svoj menstrualni ciklsu. Možda žele da otputuju negdje ili se spremaju za neki veliki događaj na kojem prosto ne žele da se pate sa svim problemima koje donosi menstruacija. Iako je ona neizbježna u većini slučajeva, jedino ako postoje neki problemi ili je trudnoća u pitanju, nekada prosto želite da još koji dan odmorite bez tih problema.

Kako god bilo, menstrualni ciklus je moguće odgoditi i na prirodan način, bez konzumiranja tableta.

Začinjena hrana
Mnoge žene smatraju da ako konzumiraju začinjenu hranu, da će se njihova menstruacija odgoditi. Uzdržavanje od jako začinjene hrane ili izbjegavanje začina u redovnoj ishrani je djelotvoran način da se odloži menstrualni ciklus. Izbjegavajte začine kao što je luk, biber ili đumbir. Sa ovim načinom ishrane počnite dvije sedmice prije redovnog datuma pojave ciklusa.

Ocat/Sirće
Čašu mineralne vode pomiješajte sa tri ili četiri kašikice octa. Konzumacijom ove tečnosti vi ćete odložiti vašu menstruaciju. To će odložiti menstrualne simptome. Za najbolje rezultate, najbolje je da ovo konzumirate dva do tri puta dnevno.

Želatin
Ovo je jako djelotvorna metoda za prirodno odlaganje menstruacije. Nabavite želatin i pomiješajte sa toplom vodom. Ako ovo konzumirate, možete odložiti menstruaciju za par dana. Ovo je najbolje riješenje kada se nalazite u škripci sa vremenom.

Emotivni stres
Ovo je jedan od najboljih prirodnih načina za odlaganje menstruacije. Ako žena prolazi kroz stresan period, vjerovatno će propustiti menstrualni ciklus ili će ga odložiti, čak i ako ne želi to.

Vježbanje
Fizički stres je isto tako jako praktičan za odlaganje menstruacije. Svjesno forsiranje fizičkih aktivnosti dovodi do stvaranja stresa. Ukoliko žeite da odložite menstruaciju, odlučite se za trening visokog inteziteta. Pokušajte raditi teže vježbe u teretani ili vozite bicklo uzbrdicom. Vježbanje je jedan od najjednostavnijih i najprirodnijih načina za odlaganje menstruacije.

Ima li nesto a dodje na vreme ?Otkad znam za sebe imam na 2 2,5 meseca pila sam i antibebi pilule i hormone i nista mi nepomaze imam polucisticne jajnike i doktor m je rekao da se to neleci nevredi pod noz za to inace imam dete samo eto nikad neznam plodne dane jer ja imam samo 1 umesto tri tako mi rekao doktor.

- jelena

Srijeda, 06.11.2013. 23:22,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>7 muka sa kojima se susreću žene sa jakim butinama

Je li vam poznato?

7 muka sa kojima se susreću žene sa jakim butinama

Većina žena ima barem jedan dio tijela s kojim se nikako ne može "pomiriti", a ovog puta u fokusu su jače...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Schwarzenegger: Dobro sam, ali ne i odlično

Nakon operacije srca

Schwarzenegger: Dobro sam, ali ne i odlično

Kao što je poznato, najpoznatiji bodybuilder ikada, slavni glumac i bivši guverner Arnold Schwarzenegger,...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Da li je Terminatora upropastila ova stvar?

Stigle ga godine

Da li je Terminatora upropastila ova stvar?

Arnold  Schwarzenegger, proslavljeni glumac, bodibilder i političar, uvijek je otvoreno govorio o uzimanju...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Arnold operisao srce pa poručio: "I'm back"

Schwarzenegger u bolnici

Arnold operisao srce pa poručio: "I'm back"

Slavni Arnold Schwarzenegger podvrgnut je operaciji srca, koju je sudeći po navodima njegovog glasnogovornika...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)