1 1/8

Koristite antiperspirante

Previše se znojite tokom ljeta? Pokušajte s prirodnim metodama koje vam mogu biti korisne
Previše se znojite tokom ljeta? Pokušajte s prirodnim metodama koje vam mogu biti korisne

Umorni od mrlja od znoja na vašoj košulji? Pokušajte odbaciti svoj standardni dezodorans i prebaciti se na antiperspirant. Dezodorans vam može ubiti neugodni miris, ali nije osmišljen da u potpunosti zaustavi znojenje. Antiperspiranti ubijaju bakterije koje izazivaju miris i aktivno blokiraju vaše znojne žlijezde pri stvaranju znoja ispod pazuha. Ovo bi vam moglo olakšati nelagodu. Međutim, za neke ljude antiperspiranti bez recepta ne djeluju baš najbolje. Ako ustanovite da obični antiperspiranti ne djeluju na vas, potražite jače antiperspirante s većom količinom aluminij-hlorida, aktivnog sastojka (najmanje 13 posto). A ako to ne uspije, razgovarajte sa svojim doktorom o dobivanju recepta za jači antiperspirant.

Primjena antiperspiranta

Također je važno osigurati da pravilno primjenjujete antiperspirant kako bi mogao raditi svoj posao kako treba. To znači da biste trebali:

  • Nanesite antiperspirant samo na suhu, čistu kožu (ne nanosite je na već znojne pazuhe ili pazuhe koji su još vlažni od tuširanja).
  • Koristite svoj antiperspirant noću, nakon što se kupate, kada vam je tijelo najhladnije; ovo omogućava aktivnom sastojku da u potpunosti preuzme svoj učinak.
  • Brijte se ispod ruku jer dlake mogu spriječiti antiperspirantu da radi svoj posao. (Međutim, pazite da se ne brijete neposredno prije nanošenja, jer antiperspirant može nadražiti vašu svježe obrijanu kožu.)

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak