1 1/5

Prije svega, morate je dijagnosticirati

Najbolji način da izgubite težinu čak i ako imate hipotireozu
Najbolji način da izgubite težinu čak i ako imate hipotireozu

Umor, neobjašnjivo povećanje tjelesne težine, povećana osjetljivost na hladnoću, zatvor i suha koža su neki od simptoma koji vam govore da je vrijeme da posjetite svog doktora. Stručnjak će napraviti test krvi kojim će odrediti razine TSH (tiroidno stimulirajućih hormona).

Nakon dijagnoze, vjerovatno ćete započeti liječenje hipotireoze. Ovo je prilično jednostavan proces, gdje će vam biti propisan jeftin, siguran i učinkovit hormon, koji će zamijeniti onaj koji vaše tijelo treba samostalno proizvoditi. Lijek će vjerovatno vratiti normalne razine TSH.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak